x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide beef wellington

PER ASMUSSEN | 1. april 2019

Beef wellington er en ægte klassiker og et godt træk, hvis du vil imponere dine gæster med dine evner i køkkenet. 

Det er en ret, der både er kendt, elsket og frygtet af mange, fordi den typisk bliver sat i sammenhæng med den brittiske mesterkok Gordon Ramsay. Her får du en opskrift, hvor kødet skal tilberedes sous vide, hvilket gør det nemmere for dig at styre tilberedningen af din beef wellington. 

Har du mod på at kaste dig ud i en beef wellington, så sørg for at gå til din lokale slagter, og fortæl ham, at det er til en beef wellington. På den måde kan du få ham til at skære et lækkert, ensartet stykke oksemørbrad ud til dig. Det gør det nemmere at tilberede og forme din wellington i den sidste ende.


Sous vide beef wellington

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Oksemørbrad
  • Salt og peber Krydderi til Sous Vide
  • 250 gram Svampe
  • Frisk timian
  • 5 loaf Parmaskinke Eller serranoskinke
  • 1 package Butterdej Købt færdig (fra køl - ikke frost)
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 stk. Æg

Sådan gør du

Sous Vide oksemørbrad

  • Kødet skal tilberedes i sous vide ved 55,5 grader i 2 timer.
    Husk at krydre kødet med salt og peber inden det lægges i posen og vakuumeres.
    Efter de to timer i sous vide lægges vakuumposen direkte ned i isvand i 15 minutter, hvorefter det tages op og kommes i køleskabet i 2 timer. 
     

Beef Wellington

  • Forbered din beef wellington, imens kødet køler ned.
    Blend svampene med en stavblender (eller foodprocessor/blender), til de er helt mørke og bløde i konsistensen.
    Steg svampene på en pande, til massen er helt tør og uden vand - det tager omkring en time. 
    Herefter tilsætter du lidt olie og frisk timian til den nu sorte masse.
    Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet, og placer parmaskinken på en række som et tyndt lag. Fordel svampene i et lag herpå - som vist på billedet.
    Tag kødet ud af køleskabet og ud af vakuumposen. Brun det lynhurtigt af på en varm pande i smør og olie.
    Herefter pensler du kødet ind i et tyndt lag dijonsennep, før du lægger det oven på svampemassen. Fold parmaskinken og svampene sammen om kødet og stram "pølsen" mest muligt.
    Stil pakken i køleskabet i omkring 30 minutter
    Rul butterdejen ud på køkkenbordet på bagepapir.
    Tag pakken med kød, svampe og skinke ud af køle skabet, og placer den på butterdejspladen. Fold butterdejen rundt om kødet, som vist på billedet. Sørg for at rulle butterdejen stramt om kødet.
    Rids toppen af butterdejen, og pensl den med et sammenpisket æg. Stil butterdejspakken tilbage i køleskabet i endnu 30 minutter. 
    Bag din beef wellington i ovnen ved 180 grader varmluft i omkring 20 minutter, til butterdejen er gylden brun. 
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington
    Sous vide beef wellington

Noter

TIP: Næste gang vil jeg sørge for at rulle butterdejen strammere, så pakken ikke får "fødder", som du kan se på billedet. Smagen var der dog ikke en finger at sætte på. Derudover kan du med fordel bruge lidt flere svampe og mere parmaskinke, så lagene når hele vejen rundt om kødet. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.