ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Alt du bør vide om simreretter

REDAKTION | 25. marts 2019

Nogen kalder det en simremad, simreret, andre kalder det en gryderet, men ligegyldigt hvad man kalder det, så er det vildt lækkert, når det bliver lavet på den helt rigtige måde.

Vi vil gerne give dig en masse information og nogle tips, som kan hjælpe dig med at forstå og lave nogle fantastiske simreretter til dig selv, familien og gæsterne.

Hvad er en simreret?

En simreret kan være rigtig mange ting. Den kan indeholde forskellige ingredienser, og den kan koge på mange forskellige væsker. En simreret vil dog ofte indeholder en form for kød og nogle grøntsager, som bliver kogt i for eksempel vand.

Det hedder netop en ’simreret’, fordi de skal have lov til at stå og småkoge i lang tid. Det skal faktisk ofte koges så længe at ingredienserne begynder at falde en smule fra hinanden.

Derved kommer der nemlig en virkeligt lækker smag til sovsen.

Hvordan vil man typisk lave en simreret?

Her har vi lavet en form for skitse over, hvordan du laver en succesfuld gryderet. Derved skal du blot vælge de ingredienser, som du ønsker – det er både nemt, lækkert og billigt. Her er vores korte guide:

 1. Vælg dit kød og dine grøntsager
  – vi kommer nærmere ind på valg af kød længere nede på siden.
 2. Steg grøntsagerne og kødet
  – Hvis du steger det separat, før de kommer i retten, får de en superlækker stegesmag.
 3. Tag dig god tid
  – Du skal ikke være bange for at kødet simrer for længe, dette er faktisk blot en fordel.
 4. Vent med krydderierne til sidst
  – Meget af væsken fordamper, hvis man laver simremad over 3-4 timer. Derfor kan smagen af krydderiet blive for kraftigt, hvis du tilsætter dette for tidligt.

Dette var vores ultrakorte guide, som forhåbentligt kan hjælpe dig en smule på vej. Men du skal lige have et sidste tip med på vejen.

Hvis du skal have gæster en lørdag aften og skal nå en masse ting, inden de kommer, så kan du med fordel lave gryderetten dagen før og stille den på køl over natten. Langt de fleste retter bliver blot bedre af dette. Så skal det bare varmes grundigt op og smages til igen, når det er blevet spisetid.

Hvilket udstyr kan man bruge?

Nu skal det gælde udstyret, for hvordan får man egentligt det bedste resultat? Der er ingenting der er korrekt eller forkert her, det handler i høj grad om præferencer.
Det er dog næsten svært at sige gryderet uden at nævne støbejernsgryder. Disse er nemlig vildt populære til netop dette formål, og de kan give et meget godt resultat.

Herudover kan du også sagtens anvende en almindelige stor gryde. Hvis du ikke har en stor gryde eller støbejernsgryde, så er der en anden løsning, der er mindst lige så god.

Du kan nemlig sagtens give kogepladerne en fridag, når du laver gryderetter. De kan sagtens laves i ovnen, i en bradepande eller et ildfast fad. Så længe du husker at dække bradepanden med sølvpapir, så sker der ikke det mindste. Du behøves faktisk ikke engang at røre i retten – det er super nemt.

Herudover kan du også anvende andre redskaber som for eksempel:

 • Stegeso
 • Tangine
 • Römertopf

Disse vil også kunne give dit et fremragende og velsmagende resultat.

Hvad sker der med kødet, når det simrer længe?

Der er mange, der er nervøse for, at kødet skal blive kogt helt i stykker, eller at det skal få for længe og blive tørt – men ingen grund til bekymring.

Når du simrekoger et stykke kød, vil det nemlig ikke blive tørt. Hvis resultatet er tørt, er det nærmere fordi, at det ikke er kogt lang tid nok.

Hvis du vælger den rette type af kød til gryderetten, vil det kun blive mere mørt og saftigt, jo længere det koger – hvis du altså vælger det rigtige kød.

Hvilke slags kød er bedst til simreretter?

Når du skal finde det bedste kød til en gryderet, hjælper det faktisk ikke noget at købe den bedste og dyreste udskæring.

Dette er nemlig ikke egnet til at koge i lang tid. Derimod bør du vælge nogle af de lidt billigere udskæringer fra svin, lam, okse eller kalv.

De billigere udskæringer kan for eksempel være bov, nakke eller bryst.

Opskrifter på simremad

Pulled Pork i ovn
Har du også forelsket dig i den lækre, smagfulde spise pulled pork? 
Med denne opskrift kan du give dig i kast med at prøve den amerikanske klassiker af i dit eget køkken.
Læs opskriften her
Tværreb
Low & slow
Læs opskriften her
Cocotte oksesimreret
Læs opskriften her
Cassoulet
Simreret fra Midi-Pyrénées*
Læs opskriften her
Slagterens boeuf bourguignon
Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon. Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften: Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel....
Læs opskriften her
Den bedste gullasch
Der findes nok lige så mange opskrifter på den her ret, som der findes husmødre og fædre... Gullasch er og bliver en skøn klassiker.... Her får I min udgave, som måske nok er på højde med min mors
Læs opskriften her
Gammeldags oksesteg med perleløg
Gammeldags oksesteg med mos, gremolata og smør stegte perleløg.
Dette er bare en gammel klassiker, som man aldrig går galt i byen med.
Læs opskriften her
Coq au vin med kartoffelmos
Coq au vin er en klassisk, fransk simreret med masser af smag. I den originale opskrift laves retten med en hanekylling, hvilket vi også har gjort her. Retten kan dog udmærket laves med en hvilken som helst...
Læs opskriften her
Pulled beef
Læs opskriften her
Mørbradgryde med bacon
Mormorklassikeren, der er elsket af unge som ældre! Lækker og nem opskrift, der sidder lige i skabet. Kan både laves hurtigt eller som simreret.
Læs opskriften her
Mørbradgryde med bacon
Kalvehaler
i bouillon med kål
Læs opskriften her
Boeuf Daube one-pot
Læs opskriften her
Svampe- og kartoffelragout med boghvede
Læs opskriften her
Osso buco med risotto og gremolata
Læs opskriften her
Lammeskank
Læs opskriften her
Gammeldags oksesteg
Læs opskriften her
Lammebov i stegeso
Serveret med jordskokkemos, chips og brød
Læs opskriften her
Ølbraiseret oksespidsbryst
OPSKRIFT PÅ ØLBRASERIET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR. Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.
Læs opskriften her
Spätzle med braiseret kalkunlår
Læs opskriften her
Svinekæber i stegeso
Læs opskriften her
Oksekæber
Braiseret med øl, syltede skalotteløg og piment
Læs opskriften her
Braiserede kalvekæber
Læs opskriften her
Stracotto - den dejligste langtidssimrede okseragout
Læs opskriften her
Chili con carne
Læs opskriften her
Hjerter i flødesovs med rodfrugter
Læs opskriften her