ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gammeldags hvidkål

MONA | 27. august 2018

En ægte sønderjysk klassiker. 

Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller. 


Gammeldags hvidkål

4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 500 gram Hvidkål kogt og hakket (fås på frost)
  • 25 gram Smør
  • 1.5 deciliter Piskefløde kan erstattes med mælk
  • 0.5 tsk. Muskatnød revet
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Den frosne hvidkål skal helst tøes op, før du går igang. Ellers kan du tø den langsomt op i gryden ved svag varme. 
    Tilsæt mælk eller fløde og varm godt igennem.
    Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød. 

Noter

I opskriften bruges kål der er kogt og hakket. Bruger du frisk hvidkål, som du forinden selv koger, skal du beregne den dobbelte mængde.

Om forfatteren