x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gammeldags hvidkål

MONA | 27. august 2018

En ægte sønderjysk klassiker. 

Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller. 


Gammeldags hvidkål

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 500 gram Hvidkål kogt og hakket (fås på frost)
  • 25 gram Smør
  • 1.5 deciliter Piskefløde kan erstattes med mælk
  • 0.5 tsk. Muskatnød revet
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Den frosne hvidkål skal helst tøes op, før du går igang. Ellers kan du tø den langsomt op i gryden ved svag varme. 
    Tilsæt mælk eller fløde og varm godt igennem.
    Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød. 

Noter

I opskriften bruges kål der er kogt og hakket. Bruger du frisk hvidkål, som du forinden selv koger, skal du beregne den dobbelte mængde.

Om forfatteren