En ægte sønderjysk klassiker. Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller.

Opskrift på gammeldags hvidkål
En ægte sønderjysk klassiker.
Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller.

Servings: Portioner
Gammeldags hvidkål
En ægte sønderjysk klassiker. Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller.
Ingredients
- 500 gram Hvidkål kogt og hakket (fås på frost)
- 25 gram Smør
- 1.5 deciliter Piskefløde kan erstattes med mælk
- 0.5 tsk. Muskatnød revet
- Krydderier salt og peber
Instructions
- Den frosne hvidkål skal helst tøes op, før du går igang. Ellers kan du tø den langsomt op i gryden ved svag varme. Tilsæt mælk eller fløde og varm godt igennem. Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød.
Notes
I opskriften bruges kål der er kogt og hakket. Bruger du frisk hvidkål, som du forinden selv koger, skal du beregne den dobbelte mængde.