ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gammeldags hvidkål

Mona27. august 2018

Opskrift på gammeldags hvidkål

En ægte sønderjysk klassiker. 

Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller. 


Antal: 4 Portioner

Gammeldags hvidkål

Forfatter: Mona
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Hvidkål kogt og hakket (fås på frost)
  • 25 gram Smør
  • 1.5 deciliter Piskefløde kan erstattes med mælk
  • 0.5 tsk. Muskatnød revet
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Den frosne hvidkål skal helst tøes op, før du går igang. Ellers kan du tø den langsomt op i gryden ved svag varme. 
    Tilsæt mælk eller fløde og varm godt igennem.
    Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød. 

Noter

I opskriften bruges kål der er kogt og hakket. Bruger du frisk hvidkål, som du forinden selv koger, skal du beregne den dobbelte mængde.