Opskrift på gammeldags hvidkål
En ægte sønderjysk klassiker.
Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller.
Antal: Portioner
Gammeldags hvidkål
Ingredienser
- 500 gram Hvidkål kogt og hakket (fås på frost)
- 25 gram Smør
- 1.5 deciliter Piskefløde kan erstattes med mælk
- 0.5 tsk. Muskatnød revet
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
- Den frosne hvidkål skal helst tøes op, før du går igang. Ellers kan du tø den langsomt op i gryden ved svag varme. Tilsæt mælk eller fløde og varm godt igennem. Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød.
Noter
I opskriften bruges kål der er kogt og hakket. Bruger du frisk hvidkål, som du forinden selv koger, skal du beregne den dobbelte mængde.