x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Opskrifter

Wagyu bearnaisetatar

Wagyu bearnaisetatar

Lækker tatar af Wagyu oksekød, serveret med en bearnaisemayonnaise, frisk karse og sprødt boghvede. Vi har opskriften fra bogen: “Wagyu – Bogen om verdens bedste kød – med opskrifter”, hvor forfatteren Jacob Jørgsholm skriver følgende om opskriften: En klassisk tatar toppet med sprød boghvede, bearnaisemayo og frisk karse.En sikker vinder. Tatar er altid min go ... Læs Mere
Risengrød i ovn

Risengrød i ovn

Lækker risengrød lavet i ovnen: Så er december skudt i gang, det kan tydeligt mærkes på vejret, hvor et flot hvidt tæppe har lagt sig ned over Danmark. Og hvad kaldes der så mere på end risengrød? Dette er en sand klassiker som jeg er sikker på alle kender! Den optræder sågar i flere julesange ... Læs Mere
Beurre blanc

Beurre blanc

Gorms bud på en dejlig Sauce Beurre Blanc. Saucen er en fransk klassiker og især god til fisk. Vi har opskriften fra bogen: “Sovs“, hvor forfatteren Gorm Wiswehs skriver følgende om opskriften: Så simpel en sauce og dog en rimelig teknisk proces. Men mestrer du en god beurre blanc, så mangler du aldrig noget til ... Læs Mere
Katsu sando slider

Katsu sando slider

Den kendte Wagyu burger Katsu Sando, nu laver som en slider med sauce. Vi har opskriften fra bogen: “Wagyu – Bogen om verdens bedste kød – med opskrifter”, hvor forfatteren Jacob Jørgsholm skriver følgende om opskriften: Katsu Sando er oprindeligt en sandwich med en friteret bøf og er nok den mest kendte retmed wagyu-kød i ... Læs Mere
Sauce Nage

Sauce Nage

Den klassiske franske sauce, der især er god at servere sammen med fisk. Vi har opskriften fra bogen: “Sovs“, hvor forfatteren Gorm skriver følgende om opskriften: Eller beurre blanc med fyld. Mange saucer står på skuldrene af mere simple saucer. Det samme gør sauce nage, som er en videreudvikling af beurre blanc. Den er så ... Læs Mere
Torskerogn Escabeche

Torskerogn (Escabeche)

Lækker torskerogn tilberedt i en syrlig sauce. Vi har opskriften fra bogen: “Vild fisk – Lær at købe, tilberede og elske fisk“, hvor forfatteren Francis Cardenau skriver følgende om opskriften: Escabeche er en spansk tilberedning, hvor fisk eller kød tilberedes i en syrlig sauce. Du kan lavedenne torskerogns-escabeche og gemme den i køleskabet i op ... Læs Mere
Ølbraiseret oksekød

Ølbraiseret oksekød

Træk de varme sokker på, skænk et godt glas rødvin og så er der altså lagt op til en omgang helt fantastisk weekend hygge mad… Du får ølbraiseret oksekød med sprøde rodfrugter i en kraftfuld sovs, der får smagsløgene til at danse. Servér hele herligheden med en fløjlsblød kartoffelmos og ikke et øje er tørt. ... Læs Mere
Luciabrød

Luciabrød

Dejlige og luftige svenske luciabrød, der får den flotte farve af safran.
Flæskesteg sous vide

Flæskesteg sous vide

Den perfekte flæskesteg! Ja, faktisk den bedste, jeg nogensinde har lavet. Og så er det jo ret passende, at det lige var juleaftensdag, det skete 😉 Så ja tak – det er sådan her, den bliver lavet fremover! Det er meget muligt, at flæskesteg for rigtig mange er noget, der primært bliver spist i julemåneden, men ... Læs Mere
Rødkål sous vide

Sous vide rødkål

Denne rødkål er et friskere alternativ til købe-rødkål og er et godt supplement til den fede julemad. Rødkålen kan tilberedes op til en uge i forvejen. Det gør den virkelig velegnet til julemiddagen, hvor det handler om at tilberede det, du kan, i forvejen, så du undgår for meget stress og travlhed på selve dagen. Se opskriften som en basis ... Læs Mere
Mirepoix

Mirepoix

Den franske grundbase, der kan bruges til saucer, supper og simreretter. Her har jeg Gorm Wiswehs udgave, der bruges i hans Sauce Espagnole (en af de 5 franske grundsaucer).
Rødvinssovs

Rødvinssovs

Hjemmelavet rødvinssauce En perfekt rødvinssauce kan gøre UNDERVÆRKER i et hav og atter hav af retter og er især et sikkert hit til nytårsmenuen. Omvendt kan en kedelig rødvinssauce også bare trække virkelig meget ned på hele smagsoplevelsen. Og hvordan skal en perfekt rødvinssauce så smage? Det afhænger naturligvis af den enkelte, men den skal ... Læs Mere
Sauce Espagnole

Sauce Espagnole

Gorm Wiswehs bud på en Sauce Espagnole, en af de franske 5. grundsaucer. Vi har opskriften fra bogen: “Sovs“, hvor forfatteren Gorm skriver følgende om opskriften: Det her er en kæmpe klassiker af en sauce. Den bruger hele arsenalet – kalvefond, mirepoix og roux. Hvis den ikke havde krævet så meget forberedelsestid og opbakning, så ... Læs Mere
Dessert - Solbær med hvid chokolade, rugbrød og hasselnødder

Dessert: Solbær med hvid chokolade, rugbrød og hasselnødder

Lækker dessert med solbærsorbet, karamelliserede hasselnødder, solbærgelé, solbærmarengs, rugbrød og krystalliseret hvid chokolade. Vi har opskriften fra bogen: “Min dessertbog – Historie, håndværk og passion“, hvor forfatterne Casper Sundin og Helle Brønnum Carlsen skriver følgende om opskriften: “En god gammeldags rugbrødslagkage. Det var første tanke, da vi lavede retten på Søllerød Kro. Dette er min egen fortolkning ... Læs Mere
Bedstefars skæg med stikkelsbær

Bedstefars skæg med stikkelsbær

Bedstefars skæg er en elsket klassiker, som har fået sit navn, fordi man risikerer at få en hvid afmærkning af marengs på overlæben, når man tager en bid af kagen. Vi har opskriften fra bogen: “Skærekager deluxe – 1 bageform – 50 uimodståelige kager“, hvor forfatteren Camilla Biesbjerg Markussen skriver følgende om opskriften: Denne kageklassiker ... Læs Mere
Chokoladebar med blåbær og hasselnødder

Chokoladebar med blåbær og hasselnødder

Mælkechokolade med vilde blåbær og hasselnødder fra Piemonte. Vi har opskriften fra bogen: “Min dessertbog – Historie, håndværk og passion“, hvor forfatterne Casper Sundin og Helle Brønnum Carlsen skriver følgende om opskriften: “En chokoladebar slår aldrig fejl. Denne chokoladebar er lavet på en rig mælkechokolade fra Ecuador og er spækket med masser af vilde, svenske ... Læs Mere
Helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad er en sand weekendklassiker. Det er de færreste, der ikke nyder en god og mør oksemørbrad, og derfor er det en oplagt ret, som du nemt kan hive ud af ærmet, når familien skal samles, eller I får gæster på besøg. Om du vælger at stege eller grille den hel eller i skiver, er ... Læs Mere
Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

Altså vi er jo slet slet ikke færdige med det der konfekt! Med december lige om hjørnet sendes her lige lidt mere inspiration ud; marcipanhapsere med syltede kirsebær, mørk chokolade og hakkede mandler.Jeg elsker selv at lave konfekt, men det må gerne være nemt, overskueligt og med rimelig god chance for at lykkes. Og det ... Læs Mere
1 2 3 181 182