Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Desserter der imponerer

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

30. december 2024

Hvor meget vi end elsker en simpel bradepandekage, lagkage eller en helt traditionel flødekage, så er der anledninger, hvor der gerne må være lidt mere “tjubang” på desserten.

Der kan være mange grunde til, at man gerne vil imponere gæsterne lidt ekstra, og uanset ambitionsniveau, så har vi her et par idéer til desserter, der nok skal emme af lidt mere end kaffeslabberas.

Læs mere her.

Fransk citrontærte dessert

Fransk Citrontærte Dessert
Foto: GastroFun.dk

Citronis, citronmousse, mørdejscrumble, timian tuille og italiensk marengs.

Syrlig, sød og sprød dessert, som er et sikkert hit.

Fransk citrontærte dessert


Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips

Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips
Foto: Rasmus Bredahl – Bogen Neurogastronomi

Citronis, citronmousse, mørdejscrumble, timian tuille og italiensk marengs.

Syrlig, sød og sprød dessert, som er et sikkert hit.

Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips


Pære Belle Helene

Pære Belle Helene
Foto: GastroFun.dk

Vores bud på en lækker Pære Belle Helene.

Retten består af en sukkersyltede pærer, vaniljeis, mandler og chokoladesauce.

Pære Belle Helene


Sponge cake med rabarberkompot, creme anglaise og koral tuille

Sponge cake med rabarberkompot, creme anglaise og koral tuile
Foto: GastroFun.dk

Den har alt, hvad en dessert skal have:

En luftig sponge cake, sprød tuille, syrlig kompot og en fed engelsk creme (creme anglaise).

Sponge cake med rabarberkompot, creme anglaise og koral tuille


Fignendrøm med nøddeknas

Fignendrøm med nøddeknas og karamel
Foto: Ditte Julie Jensens bog: “Vinterdrømme – duften af jul og nytår“

En uimodståelig lækker tærte af smørsprød mørdej, chewy karamelfyld og fløjlsblød chokolademousse af gold chokolade. Pynt med finthakket pistacie, karamelsnirkler og skovsyre for en rigtig festlig præsentation! Tærten er ekstra god sammen en dampende varm kop kaffe på en frostklar vinterdag.

Fignendrøm med nøddeknas


Dessert Boeuf Bearnaise

Dessert boeuf bearnaise
Bogen: “Showcooking” – Muusmann Forlag

Det her er den klassiske boeuf bearnaise – men i dessertform! Flødeis lavet med krogmodnet oksehøjreb, karamelliserede og salte kartoffelchips, vinaigrette, sabayonnesauce, mandelkrokant og salat. En dessert, der med garanti sætter gang i snakken omkring bordet. Det er blevet utroligt populært at lege med opfattelserne og forventningerne til en servering, og det er dette et rigtig godt eksempel på.

Dessert Boeuf Bearnaise


Karryis med pistacie

Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom
Foto: Rasmus Bredahl – Bogen Neurogastronomi

Fordi karry og ananas bare passer så godt sammen, fungerer det også som dessert – prøv selv!. Dette er endnu et eksempel på en servering, der virkelig leger med hjernen: Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen “hovedret”, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer. Hjernen står så og ”lacker” lidt, mens den arbejder med alle smags- og sanseindtrykkene.

Karryis med pistacie


Æblesouffle med æblekompot

Æblesouffle
Foto: Jesper Vollmers bog; “To sider af samme smag”

Her forvandles mormors klassiske æblekage til en varm og luftig æblesoufflé. Smagen og fornemmelsen af den karakteristiske knasende æblekagerasp får man fra siderne af souffléformene, der er smurt med smør og drysset med raspen. Tanken er, at når første skefuld er taget af souffléen, kommes en god klat æblekompot ned i den varme soufflé. En sjov fornemmelse at spise noget, der både er brandvarmt og iskoldt på samme tid.

Æblesouffle med æblekompot