Hvor meget vi end elsker en simpel bradepandekage, lagkage eller en helt traditionel flødekage, så er der anledninger, hvor der gerne må være lidt mere “tjubang” på desserten.
Der kan være mange grunde til, at man gerne vil imponere gæsterne lidt ekstra, og uanset ambitionsniveau, så har vi her et par idéer til desserter, der nok skal emme af lidt mere end kaffeslabberas.
Dessert opskrifter
Citronis, citronmousse, mørdejscrumble, timian tuille og italiensk marengs.
Syrlig, sød og sprød dessert, som er et sikkert hit.
Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips
Citronis, citronmousse, mørdejscrumble, timian tuille og italiensk marengs.
Syrlig, sød og sprød dessert, som er et sikkert hit.
Vores bud på en lækker Pære Belle Helene.
Retten består af en sukkersyltede pærer, vaniljeis, mandler og chokoladesauce.
Sponge cake med rabarberkompot, creme anglaise og koral tuille
Den har alt, hvad en dessert skal have:
En luftig sponge cake, sprød tuille, syrlig kompot og en fed engelsk creme (creme anglaise).
En uimodståelig lækker tærte af smørsprød mørdej, chewy karamelfyld og fløjlsblød chokolademousse af gold chokolade. Pynt med finthakket pistacie, karamelsnirkler og skovsyre for en rigtig festlig præsentation! Tærten er ekstra god sammen en dampende varm kop kaffe på en frostklar vinterdag.
Det her er den klassiske boeuf bearnaise – men i dessertform! Flødeis lavet med krogmodnet oksehøjreb, karamelliserede og salte kartoffelchips, vinaigrette, sabayonnesauce, mandelkrokant og salat. En dessert, der med garanti sætter gang i snakken omkring bordet. Det er blevet utroligt populært at lege med opfattelserne og forventningerne til en servering, og det er dette et rigtig godt eksempel på.
Fordi karry og ananas bare passer så godt sammen, fungerer det også som dessert – prøv selv!. Dette er endnu et eksempel på en servering, der virkelig leger med hjernen: Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen “hovedret”, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer. Hjernen står så og ”lacker” lidt, mens den arbejder med alle smags- og sanseindtrykkene.
Her forvandles mormors klassiske æblekage til en varm og luftig æblesoufflé. Smagen og fornemmelsen af den karakteristiske knasende æblekagerasp får man fra siderne af souffléformene, der er smurt med smør og drysset med raspen. Tanken er, at når første skefuld er taget af souffléen, kommes en god klat æblekompot ned i den varme soufflé. En sjov fornemmelse at spise noget, der både er brandvarmt og iskoldt på samme tid.