Opskrift på rødkål sous vide
Hjemmelavet smager fantastisk og er noget af de mest danske der findes. Man kommer ikke uden rødkål det sidste kvartal i Danmark, hvor andestegens Mortens Aften samt julefrokosterne og juleaftensmiddagen altid skal indeholde det.
Et stort rødkål kan dog typisk give lidt udfordringer med madspild, da det er svært at få spist det hele. Derfor er sous vide teknikken god til at hjælpe dig med at mindske dit spild af mad.
Jeg havde 2 kg rødkål finsnittet rødkål til rådighed og normalt siger vi at 250 gram er nok til 4 personer. Rødkål er taknemmelig, da det sagtens kan fryses ned bagefter og genvarmes når det skal bruges.
Derfor lavede jeg 8 vakuumposer med 250 gram kål i hver og tilberedte dem alle på én gang.
Den første portion blev spist Mortens Aften og 7 andre røg i fryseren.
De skal bruges til årets julefrokoster samt juleaften hos os.
Rødkål sous vide
Ingredienser
- 250 gram Rødkål
- 1 spsk. Andefedt
- 30 gram Æbleeddike
- 10 gram Honning
- 0.5 tsk. Salt
- 2 stk. Nektarin Både
Sådan gør du
- Sous vide teknikken er super god til at lave en lækker rødkål sprængfyldt med masser af smag, men stadig med en smule bid.Ulempen er at det tager relativ lang tid, både i forberedelse og tilberedning. Det gode er at det kan laves i god tid og bare lunes inden serveringen.Denne opskrift er på 1 vakuumpose, hvor der er nok rødkål til 4 personer. Jeg lavede dog 8 poser på en gang.Start med at komme alle ingredienser (undtagen dit rødkål) i bunden af vakuumposen.Fordel indholdet og tryk det fladt. Sæt posen i fryseren i cirka 45 minutter. Hvis indholdet ikke er let frossent, så vil det blive suget ud af vakuumpakkeren når den vakuumerer. Finsnit dit rødkål og læg det i vakuumposen når den er taget ud af fryseren.Vakuumpak det hele.Tilbered din kål i dit sous vide/vandbad i 1 time og 10 minutter ved 85 grader.Når du er halvvejs, må du gerne tage posen op og fordele kålen/væden. Pas på, vandet er meget varmt. Kålen er klar til servering.