x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegte kammuslinger

PER ASMUSSEN | 17. juni 2018
De smager fantastisk og vi giver dig tricket der sørger for at du får den flotte stegeskorpe når du selv står i køkkenet med dem næste gang.

Kammuslinger.

De smager fantastisk og vi giver dig tricket der sørger for at du får den flotte stegeskorpe når du selv står i køkkenet med dem næste gang.


Stegte kammuslinger

De smager fantastisk og vi giver dig tricket der sørger for at du får den flotte stegeskorpe når du selv står i køkkenet med dem næste gang.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 8 stk. Kammuslinger
  • 1 spsk. Olie Smagsneutral
  • 2 spsk. Smør
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Salt Fint salt
  • Salt God flagesalt, f.eks. Maldon

Sådan gør du

  • Vi bruger normalt 2 kammuslinger pr. person til en ret. Sørg for at musklen på siden af dine kammuslinger er fjernet inden du går i gang. 
    Det bedste tip til at få en god, flot karameliseret overflade er at sprænge dem en smule før stegningen. 20 minutter før de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker på toppen af muslingerne. Sukkeret hjælper med at få en flot stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule på dem.
    Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsættes en smule smagsneutral olie.
    Læg kammuslinger på panden og lad dem stege i olien i 45-60 sekunder.
    Tilsæt smør og vend kammuslingerne. Det er vigtigt at der er lidt afstand i mellem dem (så de ikke sænker pandens temperatur for meget) samt at du ikke bevæger dem, da de skal have mulighed for at kunne få en stegeskorpe. 
    Steg videre på dem i 30 sekunder mere på den anden side, mens du øser den varme smør op over dem.
    Drys dem med en god flagesalt og server straks.
    Kammusling
    Server dem med pasta, en salat eller sammen med en jordskokker- eller ærtesuppe.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.