En virkelig lækker version af den klassiske, danske gammeldags rødkål. Med sin perfekte kombination af sødme og surhed er denne rødkål virkelig værd at prøve.

En virkelig lækker version af den klassiske, danske gammeldags rødkål.
Med sin perfekte kombination af sødme og surhed er denne rødkål virkelig værd at prøve.
Kålen er mør, men har stadig en smule bid, hvilket gør den langt mere velsmagende end de lettere udkogte versioner, du kan købe på glas.

Hjemmelavet rødkål
En virkelig lækker version af den klassiske, danske gammeldags rødkål. Med sin perfekte kombination af sødme og surhed er denne rødkål virkelig værd at prøve.
Udskriv
Pin
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 250 gram Rødkål
- 15 gram Smør
- 2 spsk. Eddike
- 2 spsk. Vand
- 2 tsk. Sukker
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
- Snit rødkålen fint. Opvarm en gryde og smelt smørret. Sauter kålen i smørret.
Når kålen er faldet lidt sammen, tilsættes eddiken.
Kog rødkålen ved kraftig varme i nogle minutter uden låg.
Tilsæt vand og salt og læg låg på gryden.
Lad kålen småkoge i cirka 1 time. Smag til med sukker, peber og evt. mere salt.
Noter
Har du andefedt på lager, kan du bruge det til sautering af kålen i stedet for smør.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.