x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kransekagetårn

MICKICHENG | 30. december 2020

Jeg har lige lavet dette kransekagetårn, og jeg er så MEGS stolt og glad over resultatet!

Synes I ikke også, det er blevet fint?

Kransekagetårn er til 10-16 personer og i 14 lag.


Kransekagetårn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 11 minutter
Antal: 12 personer
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Kransekagemasse

  • 800 gram Rå marcipan ren
  • 250 gram Flormelis
  • 40 gram Pasteuserede æggehvider

Pynt

  • 150 gram Mørk chokolade
  • Guldstøv eller flager

Royal icing

  • 35 gram Pasteuserede æggehvider 30-40 gram
  • 150 gram Flormelis cirka

Samling

  • 150 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

Kransekagemasse

  • Ælt marcipan, flormelis og æggehvider til en ensartet masse.
    Kom massen på køl i et par timer (gerne natten over).
    Tag marcipanen ud og del dejen i 4 portioner á 250 gram.
    Den resterende masse laves der stænger af.
    Rul hver klump ud til en pølse, der er 65 cm lang og jævn.
    Brug hele håndfladen og ikke kun fingrene.
    Brug evt. en lille smule flormelis på bordet.
    Pres/tryk blidt med håndroden på den ene side af pølsen, så stykkerne får den trekantede kransekageform.
    Sørg for konstant at løsne med en palet, så det ikke klistrer.
    Mål og skær stykkerne til.
    Start med 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm osv., til der ikke er mere kransekage.
    Husk en kugle til toppen.
    Luk hvert stykke sammen - evt. med en dråbe vand.
    Kom ringene på bageplade og bag ved 190 grader i ca. 9-11 minutter alm. ovn til gylden.
    Tag kransekagerne ud og lad dem køle af.
     

Pynt

  • Smelt/temperer chokoladen og lave runde dutter/oblater i forskellig størrelse på bagepapir på fx et skærebræt.
    Bank pladen let så de flyder ud.
    Pynt med guld efter temperament.
     

Royal icing:

  • Rør æggehvider og flormelis sammen til en tyk og lækker glasur.
    Konsistensen skal være fast, men sprøjtbar.
    Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul.
    Lav “tunger” af glasur på de afkølede kransekagestykker.
    Gør det ved alle stykker kransekage.
     

Samling:

  • Smelt/temperer chokoladen.
    Kommes i sprøjtepose.
    Placer den største kransekagering på fadet.
    Sprøjt en ring af chokolade på ringen og placer den næststørste ring ovenpå.
    Forsæt til du når toppen.
    Lim chokoladecirklerne/oblaterne på på kransekagen med den smeltede chokolade og servér.
    God fornøjelse og RIGTIG GODT NYTÅR.

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.