Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sauce Bearnaise blandingsforhold

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

25. februar 2019

Vi har fået dette indlæg fra Kenneth Lylloff, der beskriver forholdet imellem smør og æggeblommer i Sauce Bearnaise.

Jeg bruger en god opskrift fra Facebookgruppen: “Danske SousVide Entusiaster” baseret på 160 gr. smør.

MEN nogen gange er det mængden af smør jeg gerne vil bruge som udgangspunkt (1 pk.(200/250 gr., 2 pk. osv.) – andre gange er det mængden af blommer (typisk hvis det er hele æg) der er styrende. Ofte har jeg blommer på flaske stående i køleskabet – så det er lidt forskelligt hvad der er styrende for opskriften.

I den anledning har jeg lavet denne tabel som hjælp:

  Smør (blommer i gram)
  100 200 250 400 600
Smør 100g 200g 250g 400g 600g
Æggeblommer 25g 50g 63g 100g 150g
Essens 1,25tsk 2,5tsk 3,13tsk 5tsk 7,5tsk
Estragon 1,25tsk 2,5tsk 3,13tsk 5tsk 7,5tsk
Hvid peber 0,16tsk 0,31tsk 0,39tsk 0,63tsk 0,94tsk
Personer 1 2 3 5 7
  Hele blommer
  1 2 3 4 6
Smør 80g 160g 240g 320g 480g
Æggeblommer 1stk 2stk 3stk 4stk 6stk
Essens 1tsk 2tsk 3tsk 4tsk 6tsk
Estragon 1tsk 2tsk 3tsk 4tsk 6tsk
Hvid peber 0,13tsk 0,25tsk 0,38tsk 0,50tsk 0,75tsk
Personer 1 2 3 4 6