Opskrift på kransekagestykker
Ja ja okay, lidt rustikke i udtrykket, men smagen!
Den er lige i øjet ?
Mit allerførste forsøg med kransekage ever… og det er faktisk ikke så svært som frygtet.
Jeg har puttet nougat indeni, chokolade nedenunder og hakkede nødder øverst, sådan synes jeg nemlig de er allerbedst… ?
Kransekagestykker
Ingredienser
Kransekage
- 225 gram Marcipan
- 1 stk. æggehvider 2/3 del af et bægre æggehvider
- 40 gram Flormelis
- 40 gram Nougat
Bund
- 75 gram Mørk chokolade
Top
- 0.5 deciliter Flormelis
- 0.5 stk. æggehvider 1/3 af et bægre æggehvide
- Hasselnødder hakkede - 1 lille håndfuld
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader. Riv marcipanen groft og pisk æggehviderne let. Put marcipan, æggehvider og flormelis i en skål, rør kort sammen med håndmixer. Ælt færdig på flormelis drysset bord til fast, men blød og lidt klistret dej. Tryk dejen flad, skær den i 4 eller 8 stykker, alt efter hvor store du vil have dine kransekagestykker. Læg en stang nougat på hvert stykke og fold marcipanen op omkring. Form dine stykker efter ønske og bag dem cirka 10 minutter - til de er fint lysebrune. Lad dem afkøle, smelt chokoladen, dyp stykkerne i chokoladen, afkøl igen til chokoladen er stivnet. Pisk æggehvide og flormelis sammen til glasur og pynt dine kager med glasuren. Drys med hakkede hasselnødder.