Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kransekagestykker

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

2. januar 2020
Prøv denne nemme opskrift på hjemmelavet kransekage med et twist! Fyldet af nougat, bunden dyppet i chokolade og toppen pyntet med glasur og hakkede hasselnødder skaber en uimodståelig kombination. Perfekt til både begyndere og erfarne bagere – rustik i udseende, men spot on i smag!

Opskrift på kransekagestykker

Ja ja okay, lidt rustikke i udtrykket, men smagen!

Den er lige i øjet ?

Mit allerførste forsøg med kransekage ever… og det er faktisk ikke så svært som frygtet.

Jeg har puttet nougat indeni, chokolade nedenunder og hakkede nødder øverst, sådan synes jeg nemlig de er allerbedst… ?

Kransekagestykker


Antal: 8 stk.

Kransekagestykker

Prøv denne nemme opskrift på hjemmelavet kransekage med et twist! Fyldet af nougat, bunden dyppet i chokolade og toppen pyntet med glasur og hakkede hasselnødder skaber en uimodståelig kombination. Perfekt til både begyndere og erfarne bagere – rustik i udseende, men spot on i smag!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

Kransekage

  • 225 gram Marcipan
  • 1 stk. æggehvider 2/3 del af et bægre æggehvider
  • 40 gram Flormelis
  • 40 gram Nougat

Bund

  • 75 gram Mørk chokolade

Top

  • 0.5 deciliter Flormelis
  • 0.5 stk. æggehvider 1/3 af et bægre æggehvide
  • Hasselnødder hakkede - 1 lille håndfuld

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader.
    Riv marcipanen groft og pisk æggehviderne let.
    Put marcipan, æggehvider og flormelis i en skål, rør kort sammen med håndmixer.
    Ælt færdig på flormelis drysset bord til fast, men blød og lidt klistret dej.
    Tryk dejen flad, skær den i 4 eller 8 stykker, alt efter hvor store du vil have dine kransekagestykker.
    Læg en stang nougat på hvert stykke og fold marcipanen op omkring.
    Form dine stykker efter ønske og bag dem cirka 10 minutter - til de er fint lysebrune.
    Lad dem afkøle, smelt chokoladen, dyp stykkerne i chokoladen, afkøl igen til chokoladen er stivnet.
    Pisk æggehvide og flormelis sammen til glasur og pynt dine kager med glasuren.
    Drys med hakkede hasselnødder.
    Kransekagestykker