x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kransekagestykker

HENRIETTE KRISTIANSEN | 2. januar 2020

Ja ja okay, lidt rustikke i udtrykket, men smagen!

Den er lige i øjet ?

Mit allerførste forsøg med kransekage ever… og det er faktisk ikke så svært som frygtet.

Jeg har puttet nougat indeni, chokolade nedenunder og hakkede nødder øverst, sådan synes jeg nemlig de er allerbedst… ?

Kransekagestykker


Kransekagestykker

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Kransekage

  • 225 gram Marcipan
  • 1 stk. æggehvider 2/3 del af et bægre æggehvider
  • 40 gram Flormelis
  • 40 gram Nougat

Bund

  • 75 gram Mørk chokolade

Top

  • 0.5 deciliter Flormelis
  • 0.5 stk. æggehvider 1/3 af et bægre æggehvide
  • Hasselnødder hakkede - 1 lille håndfuld

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader.
    Riv marcipanen groft og pisk æggehviderne let.
    Put marcipan, æggehvider og flormelis i en skål, rør kort sammen med håndmixer.
    Ælt færdig på flormelis drysset bord til fast, men blød og lidt klistret dej.
    Tryk dejen flad, skær den i 4 eller 8 stykker, alt efter hvor store du vil have dine kransekagestykker.
    Læg en stang nougat på hvert stykke og fold marcipanen op omkring.
    Form dine stykker efter ønske og bag dem cirka 10 minutter - til de er fint lysebrune.
    Lad dem afkøle, smelt chokoladen, dyp stykkerne i chokoladen, afkøl igen til chokoladen er stivnet.
    Pisk æggehvide og flormelis sammen til glasur og pynt dine kager med glasuren.
    Drys med hakkede hasselnødder.
    Kransekagestykker

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.