Opskrift på brunede kartofler
Brune kartofler hører sig til juleaften, og for mange er de en så fastforankret tradition, at de ikke kan undværes.
Der findes vel lige så mange opskrifter på brunede kartofler, som der er familier i Danmark, og i kogebøger og på nettet flyder det over med gode råd til de perfekte, brunede kartofler.
Vi giver dig her vores bedste opskrift på brunede kartofler samt et par tips til, hvordan du lykkes med dem.
Brunede kartofler
Ingredienser
- 1 kilogram Kartofler små
- 1 deciliter Sukker
- 1 spsk. Vand
- 25 gram Smør
Sådan gør du
- Kom kartoflerne i en gryde med vand, så det dækker kartoflerne.
- Bring gryden i kog og kog kartoflerne i cirka 8 minutter.
- Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i det varme kogevand i yderligere 4 minutter. De skal ikke være helt færdige.
- Pil kartoflerne og lad dem køle lidt af - de behøver ikke være våde, når de kommer på panden.
- Kom sukkeret på en stor pande.
- Tænd for blusset og varm panden op, til sukkeret begynder at smelte og småsyde - det tager lidt tid, så vær tålmodighed. Rør ikke i sukkeret mens det smelter.
- Tilsæt vandet til det smeltede sukker - vandet forhindrer sukkermassen i at blive for tyk.
- Tilsæt smør og lad det bruse af.
- Kom kartoflerne på panden og lad dem ligge og småsimre i sukkerlagen ved middelsvag varm. Den skal være så varm, at det bobler let omkring kartoflerne.
- Lad kartoflerne stå sådan i fem minutter.
- Brug en spatel og vend stille og roligt rundt i kartoflerne. Rør ikke mere end højst nødvendigt, men sørg for, at alle kartoflerne "glaseres" i sukkermassen.
- Lad endnu en gang kartoflerne stå og småboble.
- Vend igen rundt i kartoflerne, indtil de har taget farve hele vejen rundt.