Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brunede kartofler

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

11. september 2018
Brune kartofler hører sig til juleaften og for mange er de en så fastforankret tradition, at de ikke kan undværes. Der findes vel lige så mange opskrifter på brunede kartofler, som der er familier i Danmark, og i kogebøger og på nettet flyder det over med gode råd til de perfekte

Opskrift på brunede kartofler

Brune kartofler hører sig til juleaften, og for mange er de en så fastforankret tradition, at de ikke kan undværes.

Der findes vel lige så mange opskrifter på brunede kartofler, som der er familier i Danmark, og i kogebøger og på nettet flyder det over med gode råd til de perfekte, brunede kartofler.

Vi giver dig her vores bedste opskrift på brunede kartofler samt et par tips til, hvordan du lykkes med dem.

Brunede kartofler


Antal: 4 personer

Brunede kartofler

Brune kartofler hører sig til juleaften og for mange er de en så fastforankret tradition, at de ikke kan undværes. Der findes vel lige så mange opskrifter på brunede kartofler, som der er familier i Danmark, og i kogebøger og på nettet flyder det over med gode råd til de perfekte
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler små
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 spsk. Vand
  • 25 gram Smør

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i en gryde med vand, så det dækker kartoflerne.
  • Bring gryden i kog og kog kartoflerne i cirka 8 minutter.
  • Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i det varme kogevand i yderligere 4 minutter. De skal ikke være helt færdige.
  • Pil kartoflerne og lad dem køle lidt af - de behøver ikke være våde, når de kommer på panden.
  • Kom sukkeret på en stor pande.
  • Tænd for blusset og varm panden op, til sukkeret begynder at smelte og småsyde - det tager lidt tid, så vær tålmodighed. Rør ikke i sukkeret mens det smelter.
  • Tilsæt vandet til det smeltede sukker - vandet forhindrer sukkermassen i at blive for tyk.
  • Tilsæt smør og lad det bruse af.
  • Kom kartoflerne på panden og lad dem ligge og småsimre i sukkerlagen ved middelsvag varm. Den skal være så varm, at det bobler let omkring kartoflerne.
  • Lad kartoflerne stå sådan i fem minutter.
  • Brug en spatel og vend stille og roligt rundt i kartoflerne. Rør ikke mere end højst nødvendigt, men sørg for, at alle kartoflerne "glaseres" i sukkermassen.
  • Lad endnu en gang kartoflerne stå og småboble.
  • Vend igen rundt i kartoflerne, indtil de har taget farve hele vejen rundt.

Noter

Små kartofler eller aspargeskartofler er mest velegnede til brunede kartofler. 
Mange anvender kartofler fra glas til brunede kartofler, men det kan ikke anbefales, da kartoflerne kan smage en smule hengemt. Bruger du alligevel kartofler fra glas, så køb en god kvalitet og skyl dem grundigt i en sigte før brug.