x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kogt hamburgerryg

PER ASMUSSEN | 6. november 2018

Jeg giver dig her en opskrift på en dejlig og lækker hamburgerryg.

Jeg foretrækker at koge kødet, hvilket giver en dejlig struktur i det røgede og salte kød.


Kogt hamburgerryg

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Hamburgerryg
  • Vand

Sådan gør du

  • Generelt gør det ikke den store forskel om du beholder nettet på eller ej under kogningen.
    Jeg beholder det altid på når jeg tilbereder min hamburgerryg.
    Placer kødet i en stor gryde og tilsæt vand. 
    Kødet skal lige og lige dækkes med vand. Du behøver ikke at salte vandet, da kødet er saltet i forvejen.
    Lad det koge ved lavere varme - så du ikke "bulderkoger".
    Efter 45 minutter tages gryden af blusset (eller det slukkes) og kødet skal nu stå og trække færdig i vandet. 
    Jeg plejer at lade det trække i 30 minutter, men hvis jeg er lidt presset på tid, kan det sagtens nøjes med 15 minutter.
    Tag herefter kødet op og placer det på et spækbræt.
    Lad det hvile i 5 minutter mere.
    Fjern herefter nettet og skær det ud i skiver på cirka små 1 cm.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.