x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavede kartoffelchips

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 31. august 2020
Franske kartofler

Hjemmelavet sprøde franske kartofler. Jeg har endelig fundet tricket til at få stivelsen ud af kartoflerne hurtigt, så de bliver sprøde og dejlige.

Hjemme hos os er vi store fans af sprøde chips og det skal selvfølgelig helst (dog ikke altid) være hjemmelavet.

Det kræver lidt tid og tålmodighed at stå og passe dine chips, men det er det hele værd. Så det er altid en god ide at lave mange på en gang, da det ikke tager specielt meget mere tid at lave mange, kontra få.

Hjemmelavede kartoffelchips


Hjemmelavede kartoffelchips

Franske kartofler
2.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • Kartofler
  • Olie neutral - til stegningen
  • Salt

Sådan gør du

  • Skær tynde skiver af kartoffel på et mandolinjern - pas på fingrene 🙂 Skær gerne så tyndt som overhoved mulig.
    Først handler dem om at få stivelsen ud af kartoflerne, så de let kan blive sprøde.
    Lav 3 skåle med lunkent vand.
    Vask først kartoffelskiverne i den ene. Vandet bliver grumset i farven. 
    Så skal de over i skål nr. 2 og vaskes. Vandet vil blive mindre grumset denne gang.
    Til sidst skal de så over i den sidste skål og vaskes (vandet vil næsten ikke tage farve/blive grumset). 
    Dryp/dup kartoffel skiverne af på et rent viskestykke, imens olien varmes op til 170 grader - du kan selvfølgelig med fordel bruge en frituregryde.
    Kom lidt kartoffel skiver i ad gangen og steg gyldne. Hvis der kommer for mange i ad gangen, vil temperaturen falde for meget og det vil tage lang tid at lave chips. Bliver olien for varm, vil de branke og blive bløde i midten. Kommer olien op på 190 grader eller mere, “brænder” olien og den skal kasseres og der skal varmes en olie op.
    Tag dem op når de er klar og placer dem på fedtsugende papir. Dup dem forsigtigt tørre/fri for olie på oversiden og krydr med salt og evt. andre krydderier.
    Opbevar dem i en lukket beholder med køkkenrulle i toppen af bøtten.
    Hjemmelavede kartoffelchips

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.