Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bedste mandolinjern test – Vi har fundet 5 mandolinjern, som du vil elske

REDAKTION | 8. marts 2023

Ønsker du at skære og snitte dine grøntsager helt perfekt hver eneste gang, til en sådan grad at folk tror du er en mesterkok? Ønsker du at lave lækre anretninger, som denne kartoffelrose, som giver maden et kunstnerisk præg? Det kan være fedt at imponere gæsterne med dine køkkenevner, men det er jo ikke altid helt sådan, det hænger sammen – det er nemlig ikke nemt, at sikre det perfekte snit hver gang. Men det kan det faktisk blive, hvis du anskaffer dig et mandolinjern!

Mandolinjernet giver dig nemlig muligheden for at lave de perfekte udskæringer i grøntsagerne hver eneste gang – og det gøres faktisk både nemt og hurtigt. Vi har derfor lavet denne mandolinjern test, så vi kan vise dig nogle af de bedste modeller på markedet, så du kan komme i gang med at lave de perfekte snit, som uden tvivl vil imponere enhver gæst. Vores mandolinjern test er lavet til at give dig et indblik i de fordele, du opnår ved de forskellige modeller, så du ikke behøver at skulle sætte dig ind i det hele fra bunden. Du kan derfor finde det bedste mandolinjern til dig.

Denne mandolinjern test indeholder:

 • En overskuelig oversigt over nogle af de bedste mandolinjern på markedet.
 • Gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber et mandolinjern til dit køkken.
 • En guide til, hvordan du bruger dit mandolinjern – og hvordan det rengøres efterfølgende.

Info om denne test: I denne guide vil du finde en liste over produkter, som er nogle af de mest populære produkter på markedet. Holdet bag GastroFun har ingen relation med producenterne af produkterne. Guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler et mandolinjern til dit hjem/køkken.

Er du i gang med at opgradere køkkenet? Så kan du med fordel også kigge forbi vores rivejern bedst i test, så du kan få mest muligt ud af alle dine frugter og grøntsager.

OXO Chef's Mandolin 40.6cm
OXO Chef’s Mandolin 40.6cm

OXO Chef’s Mandolin 40.6cm

 • 21 forskellige snit
 • Står selv
 • Nem at indstille

Dette mandolinjern fra OXO er designet til at være praktisk og sikkert i brug, så du altid får den bedst mulige oplevelse. Designet på mandolinjernet lader dig nemlig bruge det på flere forskellige måder, hvor du både har muligheden for at holde det opret eller lægge det henover en skål – men der er faktisk også en ekstra fod på mandolinjernet, som kan foldes ud, hvis du ønsker at have det stående med en hældning, hvilket kan være ekstremt rart, når man bruger mandolinjernet – og særligt hvis dette gøres i længere tid. Der er naturligvis skridsikre materialer på begge fødder, så det står solidt.

21 forskellige indstillinger til snittet

Med dette mandolinjern får du komplet kontrol over dine grøntsager, og hvordan disse bliver snittet ud. Du har forskellige klinger, bla. en julienneklinge og særlige klinger til pommes frites, som du nemt kan skifte mellem. Du kan også hurtigt skifte mellem forskellige tykkelser, så du altid får præcis den tykkelse, som passer til madlavningen. Designet gør det let at se, hvilken indstilling man bruger, da der er en simpel indikator på siden, som måler både i metriske og amerikanske mål.

Udvalgte specifikationer:

 • Indstillingsinterval: 0,5 mm
 • Længde: 43 cm
 • Bredde: 16 cm
Microplane Gourmet Mandolin 30.5cm
Microplane Gourmet Mandolin 30.5cm

Microplane Gourmet Mandolin 30.5cm

 • Ekstremt skarpt
 • Ergonomisk håndtag
 • Nem at opbevare

Når man laver en Microplane mondolinjern test, så lærer man hurtigt, at de i særdeleshed fokuserer på selve klingen, som netop laves ekstremt skarp. De bryster sig med, at klingen er skarp nok til at skære i træ – vi har dog ikke valgt at teste dette, men vi tvivler ikke på, at det er rigtigt. Den skarpe klinge gør, at du altid får et perfekt snit i grøntsagerne. Dette garanterer, at alt bliver skåret identisk, da du ikke oplever, at grøntsager bliver revet i stykker eller lignende. Det er derfor et fremragende mandolinjern, hvis du søger de mest perfekte snit hver gang.

Ergonomisk design

Du vil af og til opleve, at du skal snitte mange ting på dit mandolinjern, særligt hvis der er gæster på besøg eller lignende. Det kan derfor blive ret trættende, eller endda ubehageligt, at stå og snitte alting. Dette har Microplane taget højde for i deres design, hvor de netop har valgt at benytte et ergonomisk håndtag, så det er behageligt at bruge mandolinjernet, ligegyldigt hvor mange ting du skal have skåret ud.

Udvalgte specifikationer:

 • Længde: 30,5 cm
 • Bredde: 10,2 cm
Microplane V-Blade Mandolin
Microplane V-Blade Mandolin

Microplane V-Blade Mandolin

 • V-formet skær
 • Ekstremt skarpt
 • Tåler opvaskemaskine

Dette mandolinjern bærer mange af de bedste designbeslutninger fra Microplanes side. Der er tale om et stilrent sort design, hvor der er indbygget et v-skær, som både gør snitningen nem, men også ser perfekt ud. Der er yderligere et ergonomisk håndtag, som sikrer dig mest muligt komfort, når du snitter grøntsager med dette mandolinjern. Og for at gøre hele oplevelsen endnu bedre, så er rengøringen nemlig ekstra nem, da mandolinjernet netop tåler maskinopvask, så det slipper for selv at stå med opvaskebørsten.

Ekstremt skarpt

Microplane benytter sig af særlige fotoætsede skær, som giver den en helt ekstrem skæreevne, som kan måle sig med de skarpeste barberblade – og dette er naturligvis også tilfældet for dette mandolinjern. Du er garanteret, at hvert eneste snit du foretager med dette mandolinjern vil være helt perfekt, ligegyldigt hvor tykt eller tyndt du ønsker det. Og der følger naturligvis håndbeskyttelse med, så dine fingre ikke kommer i nærheden af skærene.

Udvalgte specifikationer:

 • Længde: 36 cm
 • Bredde: 11cm
Benriner No.95 Mandolin 37cm
Benriner No.95 Mandolin 37cm

Benriner No.95 Mandolin 37cm

 • Nemt at indstille
 • 4 forskellige ekstra blade
 • Skridsikkert design

Dette japanske mandolinjern fra Benriner er designet til at være praktisk og nemt at bruge. Du kan nemt og hurtigt indstille tykkelsen på snittene, hvilket blot gøres ved hjælp af en stor drejeskrue – og den er trinløs, så du altid kan få fuld kontrol over den helt præcise tykkelse, som spænder hel fra 0,5 mm og hele vejen op til 8mm. Og det er ligeledes også ekstra nemt at skifte mellem de fire forskellige ekstra klinger, hvor du har både et normalt blad, blade til strimler, og naturligvis også en julienneklinge, til de helt fine snit.

Skridsikkert design

Der er naturligvis også taget højde for sikkerheden ved dette mandolinjern. Det har en skridsikker base, så du trygt kan brugt det ved et skærebræt uden at skulle være bange for at det skrider og du ender med at skære dig på klingen. Bruger du mandolinjernet ved et skærebræt eller en skål, så kan du også med fordel bruge de små indhak nede ved foden af mandolinjernet, så du kan stille det på den mest komfortable måde.

Udvalgte specifikationer:

 • Længde: 37 cm
 • Bredde: 13 cm
GEFU - Mandolin
GEFU – Mandolin

GEFU – Mandolin

 • Ekstra nem justering
 • Sikkert brug
 • Tåler maskinopvask

Dette mandolinjern fra GEFU er lavet i et lækkert stilrent design, hvor der blandes metal og mørk plastik, hvilket giver et design, som passer ind i ethvert køkken. Designet er på samme tid også simpelt og mandolinjernet har en størrelse, som gør at du nemt kan opbevare det i et skab, hvor det fylder meget lidt. Og det er ligeledes designet af materialer, som ikke kræver ekstra skånsom behandling – du kan derfor roligt vaske den op i opvaskemaskinen. Alt ved dette giver en nem og effektiv brug, så den var en naturlig inklusion i vores mandolinjern test.

Nem at justere

Det har sjældent været så nemt at indstille et mandolinjern til den rette tykkelse. Du har nemlig muligheden for at justere den direkte ved hånden – justeringen foretages nemlig med en drejefunktion direkte i håndtaget, som også giver dig et nemt overblik, da tykkelsen vises med store tal. Det er ekstremt simpelt at bruge, og du kan altid holde perfekt styr på, hvordan dine grøntsager skæres ud.

Udvalgte specifikationer:

 • Tåler maskinopvask
 • 5 forskellige tykkelser

Hvad bruger man et mandolinjern til?

Et mandolinjern bruges til at skære grøntsager og rodfrugter ud i tynde skiver. Fordele ved et mandolinjern er, at det altid garanterer helt tynde skiver, som kan være svære at opnå med en almindelig kniv. Det gør mandolinjernet særligt egnet til personer, som ikke har så meget erfaring med snitning, da de netop kan opnå perfekte resultater med et mandolinjern.

Mandolinjernet er også både nemt at bruge, men det kan også gå ekstra hurtigt, da man netop blot trækker grøntsagen frem og tilbage over knivsbladet, uden at man skal tænke på at skære korrekt eller være urolig for at skære sig. Mandolinjern har nemlig oftest et særligt redskab til at holde grøntsagen med, så man ikke selv får fingrene i nærheden af klingen, og derfor aldrig er i fare for at komme til skade.

Hvordan bruger man et mandolinjern?

Mandolinjernet er designet til at være nemt at bruge. Du vil normalt kunne indstille den ønskede tykkelse på dine snit, hvilket i de fleste tilfælde gøres ved at dreje på en særlig drejeskrue, eller ved at justere skruer på siden af jernet, som hæver og sænker knivsbladet. Du kan ved mange mandolinjern også skifte den specifikke klinge, så du kan få præcis den udskæringsform, du ønsker.

Når alt dette er indstillet korrekt, vil du oftest tage det medfølgende redskab til at holde grøntsagen eller rodfrugten med, hvorefter du blot trækker denne hen over klingen, hvor du sikrer dig at klingen netop rammer grøntsagen eller frugten. Dette vil snitte et stykke af, som oftest vil lande under mandolinjernet, hvor du med fordel kan have en skål eller et skærebræt. Du kan herefter gentage dette, indtil du er færdig med at snitte alt.

Hvad skal man overveje, når man køber et mandolinjern?

Når du køber et mandolinjern, så skal du i særdeleshed overveje, hvor stor en model, du ønsker. Nogle modeller er designet til at kunne foldes ud og stå selv, hvor andre er designet til, at du selv holder dem opret, hvor de ofte har en gummifod, så du kan holde det mod en bordkant eller et skærebræt. Dette blive ofte et spørgsmål om, hvordan du ønsker at bruge mandolinjernet, men også hvor meget det fyldet i skabene, som også kan være en afgørende faktor i nogle hjem.

Du skal naturligvis også være opmærksom på, hvorvidt der følger ekstraudstyr med, og om dette er noget, du har brug for. Mange mandolinjern ekstra klinger med til udskift, så du kan variere dine udskæringer en smule. Du kan se flere eksempler på dette i vores mandolinjern test.

Prisen vil potentielt også være en faktor for nogle. Der er naturligvis nogle svingninger i prisen blandt de forskellige modeller på markedet, og dt handler om at overveje, om de fordele, den enkelte model tilbyder, er prisen værd. Vi har i vores mandolinjern test valgt at inkludere produkter til mange forskellige priser, så du kan finde det, der passer netop til dine behov og dit budget.

I sidste ende vil det bedste mandolinjern være det, som giver dig den mest optimale og komfortable brug, og på samme tid tilbyder dig nogle ekstra funktioner eller tilbehør, som du kan bruge.

Hvordan rengøres et mandolinjern?

Mandolinjern er ofte ret nemme at rengøre. Mange modeller tåler maskinopvask, så du skal blot komme det i opvaskemaskinen. Er dette ikke tilfældet, så vil du ofte nemt kunne skille mandolinjernet ad, så du kan opvaske delene separat, hvilket naturligvis blot gøres som almindelig opvask med en børste/svamp og opvaskesæbe.

Hvad kan de forskellige klinger?

Mange mandolinjern har forskellige medfølgende klinger og ofte en mulighed for at købe andre separat. Formålet med disse er at ændre formen på din udskæring. Ved at indstille tykkelsen kan du justere det horisontale snit, hvorimod en anden klinge lader dig påvirke det vertikale snit. Dette kan blandt andet give dig muligheden for at skære ud i firkanter, som man f.eks. gør med pommes frites, så du selv kan lave disse.

Du har måske også undret dig over, hvad en julienneklinge, eller måske endda et juliennejern, er. Det er et særligt skær, som lader dig skære dine grøntsager ud i helt tynde strimler. Dette bruges ofte til visse grøntsager som gulerødder, hvor de fine strimler egner sig særligt til wokretter – men man kan også bruge det til f.eks. citronskal, som kan bruges til bagning eller dekoration.

FAQ

Hvad er det bedste mandolinjern?

Det bedste mandolinjern er det, som giver dig de helt rigtige udskæringer. Det dog på samme tid også det mandolinjern, som har de bedste ekstrafunktioner og det helt rigtige tilbehør, så alle dine eventuelle behov bliver dækket.

Hvad kan man bruge et mandolinjern til?

Et mandolinjern bruges til at skære grøntsager og rodfrugter ud i skiver eller former, som du selv kan indstille forinden. Det er en hurtig og sikker måde at garantere det perfekte snit hver gang, uafhængigt af dine evner i køkkenet.

Hvad koster et mandolinjern?

Priserne varierer en del blandt mandolinjern. Du kan forvente at priserne starter ved et par hundrede for basale modeller, men derefter stiger i takt med, at der kommer flere fordele med.