Opskrift på kartoffelroser
En anderledes, smuk og dekorativ måde at servere kartofler på. Kartoflerne skæres helt tyndt ud på et mandolinjern, hvilket kræver lidt arbejde. Til gengæld er bagetiden for de tynde kartoffelskiver så også tilsvarende kortere.

Kartoffelroser
Ingredients
- 4 stk. Bagekartofler
- 50 gram Smør + lidt til formen.
- Timian frisk eller tørret
- Krydderier salt og peber
Instructions
- Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver - helst på et mandolinjern. Udvand kartoflerne ved at lægge dem i en skål og dække kartoffelskiverne med vand. Lad dem stå en time og skift meget gerne vandet undervejs. Dup kartoflerne tørre med et viskestykke - det er vigtigt, at de er helt tørre. Smør en muffinform af metal eller silikone med smør. Smelt smør og timian sammen i en lille gryde. Arranger kartoffelskiverne i muffinformen som vist på billedet. De vil nu danne en form som en rose. Læg en kugle stanniol i midten af roserne for at forhindre, at de falder sammen og mister formen. Pensl kartoffelroserne med lidt af det smeltede smør og drys dem med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Pensl dem undervejs med smørret, det forhindrer, at overfladen tørrer ud. Server de flotte kartoffelroser som tilbehør til kød.