Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelroser

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

27. august 2018

Opskrift på kartoffelroser

En anderledes, smuk og dekorativ måde at servere kartofler på. Kartoflerne skæres helt tyndt ud på et mandolinjern, hvilket kræver lidt arbejde. Til gengæld er bagetiden for de tynde kartoffelskiver så også tilsvarende kortere.


Servings: 4 personer

Kartoffelroser

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

  • 4 stk. Bagekartofler
  • 50 gram Smør + lidt til formen.
  • Timian frisk eller tørret
  • Krydderier salt og peber

Instructions

  • Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver - helst på et mandolinjern.
    Udvand kartoflerne ved at lægge dem i en skål og dække kartoffelskiverne med vand. Lad dem stå en time og skift meget gerne vandet undervejs. 
    Dup kartoflerne tørre med et viskestykke - det er vigtigt, at de er helt tørre.
    Smør en muffinform af metal eller silikone med smør.
    Smelt smør og timian sammen i en lille gryde.
    Arranger kartoffelskiverne i muffinformen som vist på billedet. De vil nu danne en form som en rose. Læg en kugle stanniol i midten af roserne for at forhindre, at de falder sammen og mister formen. 
    Pensl kartoffelroserne med lidt af det smeltede smør og drys dem med salt og peber. 
    Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Pensl dem undervejs med smørret, det forhindrer, at overfladen tørrer ud.
    Server de flotte kartoffelroser som tilbehør til kød. 
    Kartoffelrose
     
    Kartoffelrose