x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kirsebærsovs

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. december 2018

Magisk hjemmelavet kirsebærsauce, en sauce med friske kirsebær og konsistens. Denne kirsebærsauce vil få din mund til at tørste efter mere!

Kan bruges til risalamande juleaften, til julefrokoster, eller til alle andre anledninger der ligger op til kirsebærsauce. 


Kirsebærsovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 350 gram kirsebær uden sten
  • 1.5 deciliter Appelsinsaft eller god appelsinjuice
  • 1.5 deciliter Portvin
  • 0.5 deciliter Vand
  • 70 gram Rørsukker
  • 1 spsk. Sirup Lys eller mørk
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1 spsk. Kartoffelmel til jævning
  • 0.25 deciliter Vand Blandes med kartoffelmel

Sådan gør du

  • Tag din vaniljestang og placer den på et spækbræt. 

    Skær den op på langs, så du kan skrabe kornene ud af den.
    Dernæst tager du kornene med lidt sukker, så du sikre at kornene skilles fra hinanden.
    Put derefter vanilje, vand, rørsukker, portvin og appelsinsaft i en gryde, hvor det skal op at koge ved middelvarme. 
    Kog det i 3-4 minutter før du tilsætter kirsebærrene i gryden, og koger videre på svag varme, i cirka 15-20 minutter. 
    Tag kartoffelmel og rør det ud i 1/4 deciliter vand. 
    Kog derefter saucen, og tilsæt små mængder jævning ad gangen, til saucen har opnået den ønskede konsistens. 
    Nu er din kirsebærsauce klar til at blive serveret.

Noter

Tip: Forbered din kirsebærsauce nogle dage i forvejen, og inden den serveres varmes saucen op. 

Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver risalamande her:
GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.