Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Alt du skal vide om pulled pork

gastrofunlogoRedaktion
   

Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

20. februar 2019

Vi ved alle sammen, at pulled pork er super lækkert. Bare ved at læse navnet, får man billeder i hovedet af mørt, saftigt og lækkert kød, der bliver trukket fra hinanden. Langt de fleste, som har prøvet dette lækre kød blot én gang, bliver ofte ved med at spise det i fremtiden – men udover at det smager godt, hvad ved du så egentligt om det?

Hvad er pulled pork?

Pulled pork består, som navnet indikerer, af svinekød. Normalvis grilles kødet i mere end 10 timer ved en lav temperatur (omkring 120 grader). Grunden til, at det hedder ’pulled’, er at kødet bliver så mørt, at man kan trække det fra hinanden i helt tynde strimler. Den lange tilberedningstid sikrer dette perfekte resultat, og man vil aldrig kunne opnå et lignende resultat på kort tid – det handler altså om tålmodighed.

Kødet bliver ofte krydret med en ’rub’, inden det kommer på grillen. Dette kan både være en ’tør rub’ eller ’en våd rub’. En våd rub kan være en marinade med olie eller barbecuesauce. En tør rub er blot en lækker krydderiblanding, som man masserer ind i kødet.

Hvis du vil vide, hvordan man får det mest smagfulde resultat, så har vi et godt råd til dig: Udnyt tiden.
Kødet skal tilberedes i omkring 10 timer eller mere, men processen kan faktisk sagtens starte lang tid før. Nogle vælger nemlig at marinere den dagen før og lade kødet hvile i marinaden natten over, hvorefter den ryger på grillen den næste morgen.

Hvor kommer det fra?

Selve retten stammer fra de amerikanske sydstater – blandt andet Alabama, Texas og Kentucky.
Selve kødet er, som sagt, svinekød. Nærmere bestemt er det nakkestegen, der med den rette stegetid og temperatur kan blive det til, vi kender som pulled pork.
Det er meget vigtigt, at man vælger netop denne udskæring. Nakkestegen er nemlig rigtig smagfuld og saftig, og den holder på både smag og saft selv under lange tilberedninger. Den har også en dejlig fedtmarmorering. Denne fedtkant betyder, at man ikke skal være så nervøs for selve tilberedningen, som man for eksempel skal, når man taler en svinekam eller lignende.

Selvom vi lige har slået et slag for nakkestegen, så er den korrekte amerikanske udskæring til pulled pork: Boston Butt. Den er noget sværere at få herhjemme i Danmark, men det er muligt. Udover nakken indeholder den også et stykke af boven.

Dette meget populære produkt har også affødt nogle lignende retter. Nu kan man finde pulled chicken, pulled beef og pulled turkey rigtig mange steder. Disse er også meget lækre, men hvis du vil have den sande og ægte grillsmag, så gælder det altså om at prøve pulled pork som det første.

Hvad spiser man det sammen med?

Du kan faktisk selv lave dette lækre kød i ovnen eller grillen derhjemme. Der er det en stor fordel, hvis du har en gasgrill, hvor man kan indstille på temperaturen, så du altid har styr på, at grillen ikke bliver for varm.
Hvis du ønsker at lave det hjemme hos dig selv, skal du naturligvis også have noget tilbehør til. Der er flere ting, der er meget velegnet til det saftige kød, og her får du to forslag.

1. Pulled pork burger
– Mange lægger kødet i en burger. Udover kødet er rigtig mange vilde med at putte coleslaw og rødløg i burgeren.

2. Grill tilbehør
– Pulled pork med kartoffelsalat og en frisk salat er også noget, som folk er vilde med. Denne ret er simpel og velsmagende og passer helt perfekt til en hyggelig grillaften i baghaven.

Du kan selvfølgeligt også finde på dine egne ideer, kødet er nemlig et rigtig godt supplement til meget forskelligt tilbehør, og derved er det kun fantasien, der sætter grænser.

Pulled Pork Opskrifter

Pulled Pork Burger
Pulled Pork Burger

Læs opskriften her.


Pulled Pork Tærte

Pulled Pork Tærte

Læs opskriften her.


Sweet & Smoky Pulled Pork

Sweet & Smoky Pulled Pork

Læs opskriften her.


Pulled Pork i ovn

Pulled Pork i ovn

Læs opskriften her.


Pulled pork sous vide

Pulled pork sous vide

Læs opskriften her.


Pulled Pork sandwich

Pulled Pork sandwich

Læs opskriften her.


Pulled Pork pita

Pitabrød med pulled pork

Læs opskriften her.


Æggepandekage

Æggepandekage med pulled pork

Læs opskriften her.


Pulled Pork Tilbehør

Coleslaw

Coleslaw

Læs opskriften her.


Coleslaw med spidskål og selleri

Coleslaw med spidskål og selleri

Læs opskriften her.


Brioche burgerboller

Brioche burgerboller

Læs opskriften her.


Pretzel Burgerboller