Sous vide tider er ikke en eksakt videnskab, selvom det kommer tæt på. Udfordringen er altid at det ikke er vægten der afgører hvor lang tid de skal have, men råvarens tykkelse og kvalitet.
Derfor har udgivet dette skema, hvor man kan se mange menneskers erfaringer med forskellige udskæringer. Du er velkommen til at sende din egne erfaringer til os.
Oksekød sous vide tider og temperatur
Okse
Udskæring
STØRRELSE
TEMP
TID/ timer
Okse
Brontosaurus steak (Amr. XL RIbeye) ca 400 gram
55
4
Okse
Bryst/Slag
1,5 kg
57
24
Okse
Bryst/slag ca 1,5 kg
58
24
Okse
Bøf af alm oksefilet
250 gram / 2 cm tyk
54
2
Okse
Bøf af alm oksefilet , entrecote, Porterhouse , Ribeye. 250 gram / 2 cm tyk
55
2
Okse
Bøf, okseflet
60
2
Okse
Culotte
57
7
Okse
Culotte
1,5 kg
54
7
Okse
Culotte ca 1,5 kg
55
8
Okse
Cuvette
57
10
Okse
Cuvette
1 kg
54
11
Okse
Cuvette ca 1 kg
55
7
Okse
Entecrote
250 gram / 2 cm tyk
54
2
Okse
Entrecote
62
2
Okse
Filet
2 kg
54
9
Okse
Filet ca 2 kg
55
6
Okse
Flanksteak
56
10
Okse
Flanksteak
1 kg
54
12
Okse
Flanksteak ca 1 kg
55
12
Okse
Gammeldags kalvesteg ca 2 kg
70
24
Okse
Hakkebøf
54
2
Okse
Hakkebøf
250 gram / 3 cm tyk
54
2
Okse
Hakkebøf / pariserbøf / Kalve fars frikadeller 250 gram / 3 cm tyk
58
2
Okse
Hamburgerryg
65
8
Okse
Højreb (med ben)
2 kg
54
7
Okse
Højreb (u/ben)
2 kg
54
6
Okse
Højreb med ben ca 2 kg
55
10
Okse
Højreb uden ben
60
6
Okse
Højreb uden ben ca 2 kg
55
6
Okse
Højrebsbøf / Ribeye
250 gram / 2 cm tyk
54
2
Okse
Højrebsbøf/Bøf af marmoreret oksefilet 250 gram / 2 cm tyk
55
2
Okse
Inderlår (minut steaks) Engelsk bøf 200 gram
55
3
Okse
Inderlår (minutsteaks)
200 gram / 1,5 cm tyk
54
3
Okse
Kalve hjerte
62
30
Okse
Kalve lever 1 kg
61
1
Okse
Kalve nyrer 450g
61
2
Okse
Kalvekæber i tern 1×1 cm
65
12
Okse
Kalvewienersnitzel
55
3
Okse
Klump
2 kg
57
12
Okse
Klump ca 2 kg
55
20
Okse
Medaljon (af tyndsteg)
300 gram / 3 cm tyk
54
4
Okse
Minutsteaks
57
4
Okse
Mørbrad
2 kg
54
4
Okse
Mørbrad ca 2 kg
55
4
Okse
Mørbradbøf
300 gram / 3 cm tyk
54
1
Okse
Mørbradbøf (Tournedos, Chateaubriand, Mignon) 300 gram / 3 cm tyk
55
2
Okse
Mørbradbøf, okse
56
1
Okse
Nyretapper / Boeuf Onglet / Hanger Steak 225 g
54
3
Okse
Okse og kalvehaler
74
8
Okse
Oksefilet
57
10
Okse
Oksekød i tern/Oksesmåkød 1×1 cm
61
10
Okse
Oksemørbrad
57
4
Okse
Oksespidsbryst
58
18
Okse
Oksetunge
70
24
Okse
Pulled beef af brystkød bov eller tykkam ca 2 kg
70
48
Okse
Ribeye bøf
62
2
Okse
Roastbeef
58
7
Okse
Roastbeef / Inderlår
1,5 kg
54 °C
7
Okse
Roastbeef/Inderlår ca 1,5 kg
55
7
Okse
Rumpsteak
300 gram / 2,5 cm tyk
54
2
Okse
Rumpsteak (steak af culotte) 300 gram / 2,5 cm tyk
55
2
Okse
Saltkød/lårtunge
57
5½
Okse
Sirloin
300 gram / 2 cm tyk
54
2
Okse
Sirloin (af tyndsteg (eng.) 300 gram / 2 cm tyk
55
2
Okse
Skank / Buco
0,5 kg
57 °C
18
Okse
Skank/Buco
57
18
Okse
Spidsbryst
1,5 kg
57
20
Okse
Spidsbryst og bovsteg (US Brisket) ca 1,5 kg
57
48
Okse
T-bone steak 200 – 300 gram
55
3½
Okse
Teres Major 250 -450 gram
55
2
Okse
Tværreb /Short Rib
57
48
Okse
Tykkam
60
12
Okse
Tykkam
2 kg
57
14
Okse
Tykkam, gl.daws oksesteg ca 2 kg
70
28
Okse
Tyksteg
2 kg
57
12
Okse
Tyksteg ca 2 kg
55
12
Okse
Tyndbov ca 1 kg
57
3½
Okse
Tyndsteg
57
10
Okse
Tyndsteg
2 kg
57
11
Okse
Tyndsteg ca 2 kg
55
11
Okse
Yderlår/bankekød ca 200 gram
55
6
Sous vide oksemørbrad
Serveret med rodfrugtpuré, syltede løg og kantarelstuvning
Boeuf onglet/hanger steak. Fuld guide til lækre nyretapper i sous vide. Dette er uden tvivl én af de møreste og bedste udskæringer, og derfor fortjener den kun det bedste!
Så bliver det næsten ikke bedre: Denne dejlige oksehøjrebsbøf er krogmodnet i 15 dage og tilberedt sous vide. Her fik den selskab af en god pebersauce…
Saftige og møre svinekæber i sous vide. Det møre kød og den søde sirup giver et godt modspil til hinanden. Den perfekte opskrift til både hverdag og fest
Sous vide kyllingebryst. Dette er muligvis den saftigste kylling, du endnu har smagt! Med sous vide-metoden er du sikret et perfekt tilberedt stykke kylling – hver gang!
I parmaskinke med grillet spidskål, grønne tern og kryddercreme. Kalkunbryst har lidt et træls ry, da det ofte kan blive tørt. Ved hjælp af sous vide teknikken kan man bibeholde saft- og kraften i det dejlige kødstykke.
Torskerogn (bukser) saltes for at dræne 2 – 500 gram 65°C 1½ – 2 timer
65
90-120
Fisk
Tun
2-300 gram
48 °C
25
Fisk
Tun 2-300 gram 40 °C 20 minutter
40
20
Fisk
Ørred
48
25
Fisk
Ørred
2-300 gram
48 °C
25
Fisk
Ørred, Regnbueørred, Forel 2-300 gram 48 °C 25 minutter
48
25
Fisk
Ål (stege) 1½ – 2 cm tykke 40° – 42° 45 minutter
40-42
45
Laks sous vide
Laksefilet tilberedt sous vide. Teknikken sikrer at smagen er lækker og fileten er både varm og næsten fersk i kernen. Vi er her på siden så privilegeret her på siden at nogen af landets bedste madskribenter udgiver en opskrift hos os.
Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet under tilberedningen.
Kødet er temmelig tyndt i den ene side (omkring ribbenene), hvorfor dette er meget udsat for overtilberedning. Alt dette gør lammekrone perfekt til sous vide.
Saftig og mør lammeculotte i sous vide. Det vigtigste er at vælge den rigtige tid og temperatur, og den får du her. Sådan bliver den perfekt hver gang!
*Efter de har været i sous vide overhæld dem med kogende vand fra en elkedel og lad dem ligge i et lille minuts tid.
Confiteret æggeblomme sous vide
Confiteret æggeblomme (konfiteret) er en dejlig anderledes (og lækker) måde at få æggeblommer på. Vi har brugt sous vide teknikken til at perfektionere processen. Prøv det næste gang du skal have tartar, pariserbøf eller en luksusudgave af biksemad.