x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Andesteg

PER ASMUSSEN | 28. september 2018
Det kan være svært at tilberede den perfekte andesteg, da kødet har tendens til at blive tørt. Dette er dog fortid, hvis du følger vores opskrift, som sikrer dig en saftig og smagfuld andesteg - hver gang!

Det kan være svært at tilberede den perfekte andesteg, da kødet har tendens til at blive tørt.

Dette er dog fortid, hvis du følger vores opskrift, som sikrer dig en saftig og smagfuld andesteg – hver gang!

I denne opskrift har vi langtidsstegt anden med et fyld af appelsiner, timian og vanilje, hvilket er et anderledes og ikke mindst velsmagende alternativ til den klassiske andesteg med fyld af æbler og svesker.

Anden kan steges og parteres dagen i forvejen. Så skal den blot varmes i ovnen inden servering. Se i noten, hvordan du gør.


Andesteg

Det kan være svært at tilberede den perfekte andesteg, da kødet har tendens til at blive tørt. Dette er dog fortid, hvis du følger vores opskrift, som sikrer dig en saftig og smagfuld andesteg - hver gang!
4 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 4 timer 10 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. And cirka 3 kg.
  • 2 stk. Appelsin økologiske
  • 0.5 bundt Frisk timian eller 2 tsk. tørret
  • Krydderier salt og peber
  • 0.5 liter Appelsinsaft
  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 3 stk. Gulerødder
  • 3 stk. Rødløg
  • 0.25 stk. Knoldselleri
  • 1 liter Vand
  • 1 tsk. Sukker
  • Eddike eller citronsaft
  • Sovsejævner lys eller mørk
  • 1 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

  • Andesteg:

    Fjern evt. indmad fra anden og skær hals og vingespidser af.
    Gnid den både ind- og udvendig med rigeligt salt og peber.
    Vask appelsinerne og skær dem i store i både.
    Skyl timian grundigt og tør det af.
    Fyld anden med timian og appelsinbåde.
    Luk anden med kødnåle.
    Gør grøntsagerne i stand og skær dem i grove stykker.
    Læg indmaden fra anden, timiankviste, gulerødder, bladselleri, løg og en flækket vanillestang i ovnens bradepande.
    Læg anden med brystet opad på risten over bradepanden og hæld appelsinsaft og 1 liter vand over anden, så væsken løber ned i bradepanden.
    Sæt and og bradepande i en kold ovn og tænd den på 125 grader uden varmluft. Steg anden i cirka 4 timer.
    Dryp jævnligt anden med appelsinsaft og sky fra bradepanden i løbet af stegetiden.
    Tag anden ud af ovnen og si skyen fra bradepanden over i en skål.
    Skru ovnen op på 250 grader.
    Sæt anden på risten og tilbage i ovnen. Brun den, til skindet er sprødt, i 10-15 minutter lige inden servering.
     

    Sauce:

    Skum fedtet af skyen fra bradepanden
    Kog væsken ind, til der er cirka 5 dl sky tilbage. 
    Jævn saucen med sovsejævner og smag til med fløde, sukker, citronsaft eller eddike samt salt og peber.

     

    Partering af anden:

    Skær lårene af, og del dem evt. i over- og underlår i leddet.
    Skær vingerne af i leddene.
    Skær brystet af benet, og skær kødet i skrå skiver.
    Tag fyldet ud med en ske og læg det ved siden af kødet på serveringsfadet.
     

    Servering:

    Server andestegen med hvide kartoflerbrunede kartofler, hjemmelavet rødkål samt den lækre sauce.

Noter

Anden kan steges dagen før – træk i så fald 20 minutter fra stegetiden.
Parter anden, når den er kølet af, og læg den i et ovnfast fad.
Opvarm anden i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter inden servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.