x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rødvinsglace

PER ASMUSSEN | 10. september 2018

De fleste ved, hvordan en god rødvinsglace skal smage – ved du, hvordan man laver den?

Her får du en udførlig gennemgang af, hvordan du selv kan ramme en lækker, intens rødvinsglace (demi-glace). Den passer perfekt en Beef Wellington eller kraftigt smagende kød, såsom Iberico gris, vildt eller oksekød. Vores opskrift viser, hvor få ingredienser der skal til, og hvad der er nøglen til at få en succesfuld og velsmagende glace.

Rødvinsglacen er et godt kort at kunne trække op af hatten, når du får gæster på besøg. Den er perfekt til at sætte prikken over i’et på det kød, du har lagt energi i at tilberede. God fornøjelse herfra!


Rødvinsglace

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

 • 1 stk. Løg
 • 1 fed Hvidløg
 • 1 tsk. Olie Smagsneutral
 • 3 deciliter Rødvin
 • Frisk timian Kan erstattes af rosmarin
 • 4 deciliter fond
 • 1 tsk. Citronsaft
 • 0.5 tsk. Eddike Æbleeddike
 • 30 gram Smør Iskold og skåret i bittesmå stykker

Sådan gør du

 • Rødvinsglace

  Hak løg og hvidløg fint og steg begge dele i smagsneutral olie ved middelhøj varme i en tykbundet gryde. Det skal ikke tage farve. Efter et par minutter tilføjes rødvinen og timiankvistene.
  Glace
  Lad gryden simre i 20 minutter, hvorefter der løbende tilføjes 4 dl. fond. Brug gerne kogt vand og et par stykker kød/afpuds fra krogmodnet/dryaged oksemørbrad, det giver en dyb og intens kødsmag. Tilsæt en smule citronsaft og eddike.
  Svinekæber
  Når saucen er kogt ind til 1-2 dl., skal den monteres. En montering er at jævne saucen ved hjælp af smør. Nøglen til at lykkes med dette, er den rette temperatur og kraftig piskning. Sørg for at saucen bulderkoger og at smørret er så koldt som overhovedet muligt. Skær gerne smørret i tynde skiver og frys det ned i 10 minutter, før saucen skal samles.
  Tilsæt et stykke smør ad gangen under kraftig piskning, indtil saucen har den ønskede tykkelse. Der skal mere smør til, end du tror.
  Glace
  Saucen bliver tyk, sej og flot glat at se på samtidig med, at den er utrolig intens i smagen.
  Glace
  Det sværeste ved at tilsmage en glace er, hvis du bruger saltet smør (som de fleste danskere gør i dagligdagen) til at montere den med. Gør du det, må du ikke tilsætte salt, da saltet i smørret ændrer smagen en del. Vi bruger altid saltet smør og har vænnet os til det.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Se opskriften på rødvinsglace, på vores youtube kanal her.