ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous vide torsk med cremet grøntsagsrisotto

MICHELLE TOLBøLL | 5. august 2019
- serveret med avocado og ristet serranoskinke

Torsk er generelt et ret populært valg, når vi danskere skal have fisk på bordet, og det hænger nok sammen med, at torsken er så mild og fin i sit kød, hvorfor hele familien, selv de mindste, ofte kan være med.

Torsk er meget mere end den traditionelle nytårsspise, og fisken kan rigtig meget: Bages, grilles, steges, dampes, marineres, røges… og nå ja, så kan den laves i sous vide!

Forleden stod der skøn sous vide torsk på aftenmenuen herhjemme, og jeg serverede den med avocado og ristet serranoskinke samt en lækker, cremet grøntsagsrisotto.

Nu er det jo sådan med fisk, at de generelt ikke skal tilberedes helt til skamme, og dette gør sig i særdeleshed også gældende for torsken.

Da torsk er en så mager fisk, er den nemlig ret ømtålelig og bliver nemt tør – det er jeg sikker på, at mange kan nikke genkendende til.

Sous vide-tilberedningen er derfor en nem og skånsom måde at sikre sig et superlækkert og saftigt stykke torsk – hver gang.

Læs med her hvordan jeg gjorde 🙂


Redaktion: Vi har en opdateret opskrift på sous vide torsk her.


Sous vide torsk med cremet grøntsagsrisotto

- serveret med avocado og ristet serranoskinke
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Michelle Tolbøll

Ingredienser

Sous vide torsk

  • 2 Torsk ferske og i fileter
  • Salt til smag

Avocado og ristet serranoskinke

  • 2 loaf Serranoskinke
  • Olie smagsneutral - til stegning
  • 1 Avocado

Grøntsagsrisotto

  • 1 Zittauerløg
  • 2 clove Hvidløg små
  • 30 gram Smør
  • 150 gram Risottoris
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 0.5 liter Grøntsagsbouillon
  • 150 gram Asparges grønne - friske
  • 75 gram Mozzarella
  • 75 gram Ærter fine - fra frost

Sådan gør du

Sous vide torsk

  • Sous Vide Torsk med cremet grønsagsrisotto
    1. Start med at salte torskefileterne på begge sider
    2. Lad dem herefter stå og trække i 20 minutter ved stuetemperatur.
    3. Skyl fisken af for salt under hanen.
    4. Find to vakuumposer.
    5. Vakuumpak torskefileterne hver for sig - én filet i hver sin pose. Du kan godt vakuumpakke dem i samme pose, men så skal fileterne blot lægges med cirka 5 centimeters afstand til hinanden. Efter vakuumpakningen vil afstanden være reduceret til cirka 1 centimeter, og det er nok til, at varmen kan komme godt rundt om al fisken.Sous Vide Torsk med cremet grønsagsrisotto
    6. Læg begge vakuumpakkede torskefileter i sous viden.
    7. Tilbered fileterne ved 48 grader i 25 minutter.Sous Vide Torsk med cremet grønsagsrisotto
    8. Tag fisken op af vandbadet og pak fileterne ud.
    9. Dup dem lidt af med et rent viskestykke.
    10. Anret fileterne på hver sin tallerken.
     

Avocado og ristet serranoskinke

  • Sous Vide Torsk med cremet grønsagsrisotto
    1. Skær skinken meget fint på et skærebræt.
    2. Sæt en pande på komfuret og tænd på middelvarme.
    3. Kom lidt olie på den varme pande.
    4. Rist skinkestykkerne i olien i 8-12 min.
    5. Læg de ristede skinkestykker på lidt køkkenrulle til afdrypning.
    6. Flæk i mellemtiden avocadoen.
    7. Fjern stenen.
    8. Snit skiver på 1 centimeters tykkelse i hver halve avocado. Undlad at snitte hele vejen ned i gennem skrællen.
    9. Skrab nu avocadoskiverne ud i  én glidende bevægelse med en spiseske.
    10. Anret avocadoskiverne oven på torskefileterne og drys med den ristede serranoskinke.
     

Grøntsagsrisotto

  • Sous Vide Torsk med cremet grønsagsrisotto
    1. Læg de frosne ærter til optøning i en skål med vand.
    2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog
    3. Skyl i mellemtiden de friske grønne asparges.
    4. Knæk den seje, trevlede ende af aspargesen af ved at holde på midten af aspargesen med den ene hånd og omkring enden med den anden hånd. Når du knækker aspargesen, vil den seje del af aspargesen naturligt knækkes af.
    5. Kassér enderne.
    6. Kom de grønne asparges i det kogende vand.
    7. Lad dem koge i 2-3 minutter.
    8. Find i mellemtiden endnu en gryde frem og varm grøntsagsbouillonen op heri.
    9. Tag de kogte asparges op af vandet og lad dem dryppe af.
    10. Hak løg og hvidløg fint.
    11. Varm halvdelen af smøret op på en pande.
    12. Svits løg og hvidløg i smøret i 2-3 minutter uden at de tager farve og bliver gyldne.
    13. Tilsæt risottoris og lad dem svitse med i et par minutter. 
    14. Tilsæt hvidvin.
    15. Lad hvidvinen koge næsten helt væk.
    16. Hæld 1 deciliter af den varme grøntsagsbouillon ved og rør godt. Når bouillonen er næsten kogt væk, tilsættes endnu 1 deciliter bouillon. Fortsæt sådan indtil der ikke er mere bouillon tilbage.
    17. Når risottoen er færdig, tilsættes det sidste smør samt mozzarella.
    18. Rør godt rundt.
    19. Tilsæt de kogte asparges og optøede ærter.
    20. Smag til og servér med det samme.

Noter

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.

Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Om forfatteren


Michelle elsker at være i køkkenet og prøve nye spændende ting og kombinationer.