x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risotto med ærter og grøn pesto

PER ASMUSSEN | 25. maj 2020

Min udgave af en grøn risotto med ærter og kammuslinger.

Vi er store fans af risotto hjemme hos os og det er sgu en ret jeg har haft svært ved at lykkedes med. I mange år blev den altid for fast for mig.

Men efter mange års øvelse, er jeg blevet meget glad for min udgave og den er begyndt med at blive en slags “tøm-køleskabet/stop-madspild” ret for mig.

I det her tilfælde havde jeg sjat ærter tilbage i fryseren og en hjemmelavet grøn pesto lavet dagen forinden. Da en hjemmelavet grøn pesto typisk kun kan holde 1 uge i køleskabet var min tanke at få den brugt på en anden måde, end til en sandwich eller pizza – der er de typiske måder vi får pesto på hjemme hos os.

Så på den måde blev denne grønne risotto ret “opfundet”.

Risotto med ærter og grøn pesto


Risotto med ærter og grøn pesto

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 200 gram Risottoris arborio
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 1 liter Hønsefond kan erstattes af en grøntsagsfond eller -bouillon
  • 100 gram Parmesan friskrevet
  • 10 gram Smør
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 2 deciliter Ærter jeg brugte frosne
  • 2 spsk. Pesto grøn
  • 4 stk. Kammuslinger
  • Bredbladet persille og/eller andre krydderurter

Sådan gør du

  • Start med at varme en tykbundet sautérpande op ved middelhøj varme (jeg havde den på 9 ud af 14 på mit komfur).
    Hak løget fint og kom det på en stor tykbundet pande sammen med olien og risene.
    Rør godt rundt i det (jeg bruger typisk en dejskraber) og risene skal næste blive gennemsigtige i farven, mens løgene ikke må skifte farve.
    I mellemtiden kan du varme din fond/bouillon op i en anden gryde, så den er varm når den kommer i din risotto.
    Kom hvidvin i gryden med ris og skru evt. lidt op, så du får det kogt ud.
    Når væsken næsten er kogt væk, tilsætter du en grydeskefuld (evt. en suppe-ske) med fond i risene. Skru ned på mellemvarme igen.
    Fortsæt indtil at de er møre. Det tager cirka 25 minutter.
    Tilbered dine kammuslinger - det kan du gøre enten ved at lave stegte kammuslinger eller sous vide kammuslinger. Under begge omstændigheder, skal du tage væsken din vakuumpose eller panden og tilsætte til din risotto - det giver smag det hele.
    Riv din parmesan og tilsæt det sammen med smør til din risotto under omrøring. 
    Tilsæt herefter grøn pesto og de frosne ærter og giv den 2 minutter mere - så er den klar.
    Smag til med salt og peber.
    Risottoen skal hellere være lidt for flydende end for fast. Den sætter sig stille og rolig bagefter.
    Server risottoen med hakket persille og kammuslinger.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.