x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous Vide Ribeye

SEBASTIAN JESPERSEN | 14. november 2020

Lækker og saftig Ribeye, med perfekt indre og perfekt skorpe – hvem vil ikke sætte tænderne i sådan en? Jeg vil gerne!

Jeg har i denne opskrift brugt en Cote De Beouf fra Greater Omaha – købt ved www.Steak-Out.dk

I det her tilfælde har jeg shallow fry mayo seared den – mayo sear er hvor man smøre bøffen ind i mayonnaise før den får skorpe. Det lyder lidt mærkeligt, men det kan altså ikke smages på det endelige resultat. Det gør bare at skorpen bliver lidt mere mørkebrun og “crispy” – tænk på hvordan man også pensler en bolle med æg/mælk inden den skal i ovnen – det er lidt samme princip. Shallow fry er hvor man putter rigeligt med olie i en dyb pande og nærmest fritere emnet, uden det drukner totalt i olie.


Sous Vide Ribeye

Perfection
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Sebastian Jespersen

Ingredienser

  • 1 Ribeye Gerne tyk
  • bundt Groft salt
  • 2 tsk. Mayonnaise
  • 1 bundt Frisk timian
  • 1 bundt Forårsløg
  • 2 deciliter Rapsolie

Sådan gør du

  • Tænd din Sous Vide på 57 grader
    Krydder din Ribeye - godt med groft salt, også på siderne.
    Vakuumer den og put den ned i vandbadet.
    Min Ribeye var 5cm tyk og gav den derfor 3 timer og 30 minutter. Hvis din er op til 3,5cm tyk kan man godt nøjes med 2 timer. Hvis den er tykkere, så vil jeg anbefale over, for at være sikker på at den er gennemvarmet til ønsket kernetemperatur.
    Imens den er i badet plejer jeg at hakke lidt timian, og lidt forårsløg, så de er klar.
    Når der er fem minutter tilbage på bøffen, tænd en kogeplade på max og sæt en støbejerns pande over med 2dl rapsolie på.
    Når tiden er gået, skal ribeyen op af badet, posen åbnes og ribeyen tages ud og tørres grundigt med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
    Herefter pensles ribeyen med et tyndt lag mayonnaise - enten en god købe mayonnaise med lavt vand indhold, eller en hjemmelavet.
    Nu skal den så på panden - 30-45 sekunder pr. side er rigeligt ved max varme. Giv også siderne lidt, så de også bliver brunet godt af.
    Server eventuelt med timian kartofler og lidt grønt.
    God fornøjelse og god appetit.

Om forfatteren


Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide

Følg mig på Instagram her.