ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous Vide Ribeye

PER ASMUSSEN | 8. juli 2022
Dejlig og velsmagende Ribeye steak, skåret af en marmoreret oksefilet. Bøffen er tilberedt sous vide, så den holder på saften og kraften og tilberedningen sidder lige i skabet - hver gang.
Ribeye sous vide

Dejlig og velsmagende Ribeye steak, skåret af en marmoreret oksefilet. Bøffen er tilberedt sous vide, så den holder på saften og kraften og tilberedningen sidder lige i skabet – hver gang.

Ribeye er i mange øjne den ultimative steak, da den har masser af smag fra fedtet og en god mørhed. Er du mere til at lave i ovnen, så har vi en opskrift på ovnstegt ribeyesteg her.

I min verden skal en ribeyesteak serveres med pommes frites og en god sauce, f.eks. Sauce Bearnaise (der også kan laves i sous vide samtidig), pebersauce eller champignonsovs.


Ribeye sous vide

Sous Vide Ribeye

Dejlig og velsmagende Ribeye steak, skåret af en marmoreret oksefilet. Bøffen er tilberedt sous vide, så den holder på saften og kraften og tilberedningen sidder lige i skabet – hver gang.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Gastrofun

Ingredienser

  • 2 stk. Ribeye gerne tykke, minimum 3,5 cm – men gerne 5 cm
  • Salt og peber
  • 2 spsk. Olie til stegningen – kan erstattes af ghee
  • 2 spsk. Smør
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Start med at tænde din sous vide på den ønskede temperatur. Jeg tilbereder typisk bøffer af oksekød ved 55 grader, det er en dejlig medium rare.
  • Krydr kødet med salt og peber på begge sider.
  • Vakuumpak kødet, du kan sagtens placere dem i samme pose, der skal blot være luft i mellem dem.
  • Tilbered dem i 2 timer i vandbadet. Jo tykkere de er, jo længere tid skal de have. Har du bøffer på 5 cm, så anbefaler jeg 3 timer i vandbadet.
  • Tag kødet ud af vakuumposen og tør det godt af, enten med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  • Varm en pande eller grill op på den højeste mulige temperatur, da det kun handler om at give kødet stegeskorpe – kødet er tilberedt. For høj varme i lang tid vil overtilberede kødet.
  • Kødet skal blot tilberedes i cirka 30-45 sekunder på hver side.
  • Hvis du bruger en pande, så kom olie på panden og når kødet er kommer på, så putter du en klat smør på mens det steger. Hvis du bruger ghee, så kommer du det blot på samtidig med kødet.
  • Tag kødet af panden/grillen og det er klar til servering.
  • Kom friskkværnet peber på toppen og drys flagesalt på.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Følg mig på Instagram her.