
Opskrift på pebersovs
Jeg ELSKER sovs/saucer og den her er en af mine absolutte favoritter.
Sovsen har masser af smag, syrlighed og en stor dybde, der gør at den spiller godt sammen med en oksebøf, iberico sortfodsgris eller lammekød.
Jeg har brugt Madagascar peberkorn der var syltet frem for saltet. Det synes jeg er de bedste til denne sovs.

Pebersovs
Ingredienser
- 15 gram Smør
- 40 gram Grønne peberkorn syltede Madagascar
- 1 stk. Skalotteløg
- 2 spsk. Alkohol Whisky eller Rom
- 1 deciliter Hvidvin kan sagtens erstattes af rødvin
- 1 stk. Timianstilke med blade
- 4 deciliter Oksefond kan erstattes af bouillon eller en anden smagsgiver (f.eks. hønseefond)
- 1 deciliter Piskefløde
- 2 spsk. Hvedemel til smørbolle
- 30 gram Smør til smørbolle
- 10 gram Grønne peberkorn
- Salt og Peber tilsmagning
- Citronsaft
- Gastrik kan erstattes af eddike og sukker
Sådan gør du
- Kom smør i en kasserolle/lille gryde ved middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
- Hak skalotteløget fint og kom det på panden.
- Dræn peberkornene for væske (det er lettest komme dem i en sigte) og tryk på dem med fingrene/ske/bagsiden af en kniv, så en del af dem går i stykker.
- Kom dem i gryden sammen med løgene.
- Når løgene er blevet lidt gennemsigtige i farven (de skal ikke blive brune), tilsæt alkoholen - jeg brugte rom.
- Sæt ild alkoholen så snart den er kommet ned i gryden - så det bliver flamberet. Sørg for at du ikke har en emhætte der kører og pas på med at stå for tæt på med hovedet.
- Lad det brænde i cirka 1 minut og pust det ud (hvis det ikke gået ud af sig selv).
- Tilsæt vin og timianstilke (bare brug tørret timian hvis du ikke har frisk) og lad det simre i et par minutter.
- Tilsæt fond og lad det koge ind til cirka den halve mængde.
- Tilsæt fløde og det simre i 2 minutter.
- Mens fløden simrer, så laver du en smørbolle - den bruger du til at jævne sovsen med:
- Kom mel og smør i en skål. Ælt det med fingrene, så smørret optager melet og du ender med at have en lille kugle - deraf navnet: Smørbolle.
- Bring sovsen i kog og tilsæt smørbollen. Rør stille og roligt rundt i sovsen mens den tykner.
- Lad nu sovsen koge i et par minutter, så melsmagen bliver kogt ud.
- Tilsæt lidt flere syltede peberkorn og smag til med salt, peber, citronsaft og gastrik (eddike/sukker).
- Server straks.