
Opskrift på ribeye steg (ovnstegt)
Lækker ovnstegt ribeye steg (af marmoreret oksefilet).
Super enkel tilberedsform med bruning og færdiggørelse ved lav varme i ovnen.
Min svoger stod og måbede da jeg skar den ud, så alle var glade.
Jeg serverede stegen med pommes frites og Sauce Bearnaise.

Ribeye steg (ovnstegt)
Ingredienser
- 2 kilogram Marmoreret oksefilet "Ribeyefilet" fra Rema 1000. Mindre stege kan sagtens tilberedes på nøjagtig samme måde
- Salt og Peber
- Olie til stegningen
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 100 grader almindelig ovn.
- Tænd panden på fuld drøn og kom lidt neutral olie på panden når den er varm.
- Krydr kødet med salt og peber på begge sider.
- Brun kødet af på alle sider. Det skal blot have farve og så skal det vendes.
- Når kødet er brunet af, placeres det i et ovnfast fad.
- Sæt kødet i ovnen sæt et termometer ind i siden kødet, så det cirka er placeret i midten af kødet.
- Du bestemmer selv hvordan du ønsker kødet ud fra nedenstående tabel med kernetemperaturen:Rød: 52-54 graderRosa: 54-56 graderSvag rosa: 56-58 graderMedium: 58-60 grader
- Jeg tog min ud af ovnen efter halvanden time, hvor den havde nået 58 grader.
- Lad den stå og hvile udækket i 10-15 minutter før kødet skæres i tynde skiver.
- Velbekomme.
Noter
