x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ribeye steg (ovnstegt)

RONNIE | 15. november 2021
Lækker mør og dejlig steg - perfekt til pommes frites og Sauce Bearnaise.
Ribeye steg

Lækker ovnstegt ribeye steg (af marmoreret oksefilet).

Super enkel tilberedsform med bruning og færdiggørelse ved lav varme i ovnen.

Min svoger stod og måbede da jeg skar den ud, så alle var glade.

Jeg serverede stegen med pommes frites og Sauce Bearnaise.


Ribeye steg

Ribeye steg (ovnstegt)

Lækker mør og dejlig steg – perfekt til pommes frites og Sauce Bearnaise.
No ratings yet
Udskriv Pin
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Hviletid: 15 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Ronnie

Ingredienser

  • 2 kilogram Marmoreret oksefilet "Ribeyefilet" fra Rema 1000. Mindre stege kan sagtens tilberedes på nøjagtig samme måde
  • Salt og peber
  • Olie til stegningen

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 100 grader almindelig ovn.
    Tænd panden på fuld drøn og kom lidt neutral olie på panden når den er varm.
    Krydr kødet med salt og peber på begge sider.
    Brun kødet af på alle sider. Det skal blot have farve og så skal det vendes.
    Når kødet er brunet af, placeres det i et ovnfast fad.
    Sæt kødet i ovnen sæt et termometer ind i siden kødet, så det cirka er placeret i midten af kødet.
    Du bestemmer selv hvordan du ønsker kødet ud fra nedenstående tabel med kernetemperaturen:
    Rød: 52-54 grader
    Rosa: 54-56 grader
    Svag rosa: 56-58 grader
    Medium: 58-60 grader
    Jeg tog min ud af ovnen efter halvanden time, hvor den havde nået 58 grader.
    Lad den stå og hvile udækket i 10-15 minutter før kødet skæres i tynde skiver.
    Velbekomme.

Noter

Ribeye steg

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.