x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

SOUS VIDE BEARNAISE | Se her hvordan..

PER ASMUSSEN | 30. november 2017
Lav verdens bedste sauce nemmere end nogensinde før!

Alle der bevæger sig blot en smule ind i den kulinariske verden, ved at Bearnaise er en af de ting, man gerne vil spise – samt kunne lave. Det at lave en Bearnaise, er for mange blevet noget, man kan på rygraden.
Men den kulinariske verden er et stort sted med plads til alle, og her er der mange, som frygter og slet ikke tør lave en Bearnaise.

At lave en Bearnaise handler i bund og grund om at kunne styre temperaturen.
Det fik mig til at tænke på Sous Vide. Jeg scoutede nettet og fandt faktisk ingen hits, jeg kunne bruge. Jeg måtte prøve mig frem.

Jeg nåede frem til, at 1 æg ca. kan optage 100 gram smør. Det giver en fin smag (for mig) med en spsk. bearnaise essens. Jeg nåede derfor til 1-1-100 konceptet for Sous Vide Bearnaisesauce (Såfremt en æggeblomme vejer ca. 20 gram).

Se opskrifterne samt fremgangsmåden i videoen herunder.

Sous Vide Bearnaise

Sous Vide Bearnaise 2.0

Bearnaise Essens

Følg min Youtubekanal HER


SOUS VIDE BEARNAISE | Se her hvordan..

Lav verdens bedste sauce nemmere end nogensinde før!
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Sauce, Sauce Bearnaise
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Food N' Fun

Ingredienser

  • 3 stk. Æggeblommer På ca. 20 gram stykket
  • 3 spsk. Bearnaise essens Se hjemmelavet bearnaise-essens på youtube kanalen herunder.
  • 300 gram Smør Kvalitet underordnet, ikke forsøgt med klaret smør.
  • 1 bundt Estragon ca. 6 gram finthakket

Sådan gør du

  • Kom smørret, æggeblommer og bearnaise-essens i en pose, jeg brugte en almindelig frysepose (som var påskrevet, at den kunne tåle temperaturvinduet).Placer posen i Sous Viden i ca. 30 minutter ved 55 grader.Herefter blendes det sammen med en stavblender, smages til med estragon og evt. salt og peber.
    Se hvordan i min video.

Noter

Opskriften er med held forsøgt med helt op til 500 gram smør og tilsvarende æggeblommer samt bearnaise-essens.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Kanalen Food N' Fun er startet som en Youtube-kanal.

Hele projektet startede som et bevis overfor teenageren på adressen at man kunne drive en YouTube-kanal kun ved brug af en telefon. Så var det nærliggende at lave videoer af primærmt mad, da det ligger mit hjerte meget nært.

Alle videoer på kanalen er filmet/redigeret/uploadet via en smartphone.

At jeg så kunne indlemmes i GastroFun universet er blot en ære og en stor fornøjelse.

Den største hjælp til en kanal som min, er at abonnere på kanalen.

Nygelige ændringer i YouTubes Partnerprogram gør, at man skal have minimum 1.000 følgere for at opnå et YouTube-partnerskab. Det vil sige at min status pt. er at jeg mister mit partnerskab pr. 20 februar.

Tryk på linket HER for at følge min kanal!

På forhånd tak

Søren Kubo - Food N' Fun