ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Den bedste champignonsovs

PER ASMUSSEN | 8. juli 2022
Det er lykkedes mig at lave den bedste champignonsovsopskrift og du skal ikke snydes. Se her hvordan du med få ingredienser kan lave den bedste sauce med svampe.
Champignonsovs

Det er lykkedes mig at lave den bedste champignonsovsopskrift og du skal ikke snydes. Se her hvordan du med få ingredienser kan lave den bedste sauce med svampe.

Opskriften indeholder en hjemmelavet svampefond, der er lavet ved at hælde kogende vand på tørrede svampe. Det er så let, at alle kan være med.

Sovsen er en opbagt sovs baseret på fonden og fløde.


Champignonsovs

Den bedste champignonsovs

Det er lykkedes mig at lave den bedste champignonsovsopskrift og du skal ikke snydes. Se her hvordan du med få ingredienser kan lave den bedste sauce med svampe.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Svampefond

  • 1 pose Tørrede svampe
  • 1/2 liter Vand
  • Rodfrugter gulerødder, knoldselleri, blegselleri, løg – kan udelades

Stegte champignon

  • 200 gram Champignon
  • 2 spsk. Smør

Champignonsovs

  • 3 spsk. Smør
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 4-5 deciliter Fond ovenstående svampefond
  • 2 deciliter Fløde
  • 1 tsk. Ribsgele kan erstattes af lidt eddike og citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

Svampefond

  • Start med at tømme posen med de tørrede svampe i en gryde. Mængden er ikke så afgørende, du kan sagtens lave en stor portion og fryse resten ned i poser af cirka 3 dl.
  • Bring vandet i kog (enten i en gryde eller en elkedel) og bland vandet og svampene.
  • Normalt udbløder man tørrede svampe i koldt vand, så de kan bruges på et andet tidspunkt. Her slår vi to fluer med et smæk ved at hælde kogende vand på dem, så vi laver en virkelig god fond ud af dem. Svampene kan stadig bruges bagefter.
  • Lad svampene stå at trække i minimum 30 minutter, men gerne længere tid. Jo længere tid de trækker, jo mere smag får fonden.

Stegte champignon

  • Som om at fonden ikke giver nok, så bidrager de stegte champignon med smag og konsistens til retten.
  • Varm din kasserolle (som saucen skal laves i) op på relativ høj varme (12 ud af 14 på mit komfur).
  • Skær dine champignon i skiver. Du kan bruge de opblødte tørrede svampe eller en frisk pakke, det er op til dig selv.
  • Når den er varm, tilsættes smørret og svampene steges i cirka 2 minutter på hver side.
  • Tag dem op af kasserollen og prøv at beholde væsken fra dem i gryden, det giver smag til saucen. Læg dem til side i en skål.

Champignonsovs

  • Skru lidt ned for gryden (cirka 9-10 ud af 14 på mit komfur).
  • Tilsæt smør og lad det smelte. Når det bruser er du klar til næste skridt.
  • Tilsæt melet under kraftig piskning med et piskeris. Det er vigtigt at få "melbollen" pisket godt igennem, så der ikke er klumper.
  • Lad den stå og blive bagt igennem i 3-5 minutter, mens du rører i gryden i ny og næ.
  • Tilsæt nu 1-2 dl af fonden under kraftig piskning. Når det er tyknet helt, så tilsæt mere fond indtil du ikke har mere tilbage.
  • Skru ned for varmen (til cirka 4-5 på mit komfur).
  • Tilsæt herefter fløden og lad det simre et par minutter.
  • Tilsæt ribsgele og lidt salt og peber fra kværn.
  • Smag til, du skal sikkert tilføre mere salt og peber.
  • Kom de stegte champignonskiver i sovsen og lad det varme i cirka 2 minutter.
  • Sovsen er nu klar til brug.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.