ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kylling i karry

PER ASMUSSEN | 15. december 2021
Vi giver dig her en supernem og lækker opskrift på en version af retten, der kan laves på 30 minutter. Perfekt aftensmad til hverdagen!
Kylling i karry

Kylling er altid et sikkert valg. Jeg tror aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide kylling! Om det er grillet eller ovnstegt eller puttet i tarteletterfrikadellerkødboller eller hønsesalat, så er kylling bare noget, der altid holder.

Vi danskere har gerne 10 – 20 faste retter, som vi roterer i mellem, og kylling i karry er (sammen med boller i karry) typisk én af disse.

Det er hurtigt og nemt at lave, man behøver ikke stå og forme kødboller, og så er retten ikke for tung eller fed.

Kylling i karry er nok mest en dansk opfindelse, selv om retten uden tvivl, dengang den blev opfundet, har været et eksotisk alternativ til de klassiske mormorretter såsom frikadeller med brun sovs.

Karry er på sin vis eksotisk pga. alle de indiske krydderier, den er blandet af, men faktisk er den gule karry en engelsk opfindelse og oprindeligt blev disse krydderblandinger især brugt til at maskere smagen af fordærvede råvarer. I dag bliver den brugt til et væld af retter i hele verden.

Her har jeg lavet kylling i karry med kyllingebryst. Det er en supernem og lækker opskrift, som kan laves på 30 minutter. Retten kan varieres på flere forskellige måder – se i noterne nedenfor for inspiration.


Kylling i karry

Kylling i karry

Vi giver dig her en supernem og lækker opskrift på en version af retten, der kan laves på 30 minutter. Perfekt aftensmad til hverdagen!
3.85 fra 13 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Ris

  • 2 krus Ris cirka 2,5 dl
  • 4 krus Vand
  • 1/2 tsk. Salt

Kylling i karry

  • Olie neutral, til stegningen
  • 500 gram Kyllingebryst kan erstattes af inderfileter
  • Salt og peber salt og peber

Karrysovs

  • 10 gram Smør
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 40 gram Smør
  • 1-2 spsk. Karry afhængig af hvor stærk du ønsker sovsen. Brug gerne Mumbai karry
  • 50 gram Hvedemel
  • 5 deciliter Hønsefond jeg brugte en Fond du Chef høns sammen med kogt vand
  • 3 deciliter Sødmælk
  • 2 deciliter Fløde
  • 1 tsk. Mangochutney

Topping

  • Mangochutney
  • Cashewnødder
  • Krydderurter f.eks. mynte, sød basilikum eller ærteskud

Sådan gør du

Ris

  • Kom ris, vand og salt i en gryde.
  • Bring vandet i kog og lad det koge ved lav varme i 12 minutter.
  • Tag risen af blusset og læg et viskestykke (og evt. låget) henover og lad det trække i 12 minutter.
  • Risene er nu klar til servering.

Kylling i karry

  • Start med at varme en tykbundet gryde eller sauterpande op ved høj varme.
  • Krydr kyllingen med salt og peber.
  • Kom olie på panden når den er varm.
  • Steg kyllingebrystfileterne i cirka 1 minut på hver side. Den skal ikke tilberedes, blot få noget stegeskorpe. I stedet for at stege brysterne hele, så kan du sagtens skære dem i mindre stykker inden, hvis du ønsker mere stegeskorpe på dem. Har du ikke tiden til at stege dem inden, så gør det ikke noget, kyllingen kan sagtens tilberedes i sovsen uden at blive stegt inden.
  • Tag kyllingen af panden/gryden og placer den på en tallerken til den skal bruges. Skru ned for blusset til middel varme og tilsæt cirka 10 gram smør. Fint hak løg og hvidløg og kom det på panden.
  • Lad det stå og sautere (blive klare/falde sammen uden at tage farve) i et par minutter. Tag det op af gryden og lad det stå til senere.
  • Skru op for blusset og kom 40 gram smør i gryden sammen karry. Lad karryen "brænde af" i et minuts tid. Det forstærker karryens smag. Skru herefter ned til middelhøj varme.
  • Tilsæt mel og pisk det ud i smørret, til der dannes en melbolle. 
  • Lad det "bage" 2-3 minutter, så du får melsmagen væk.
  • Tilsæt herefter lidt af hønsefond ad gangen mens du pisker kraftigt, så det ikke klumper. Ved at fonden er varm, så hjælper det processen med at få den til at binde og ikke klumpe.
  • Fortsæt indtil der ikke er mere fond tilbage. Tilsæt herefter sødmælken og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt fløden og lad det simre et par minutter.
  • Skær kyllingen i mindre tern og kom det i sovsen sammen med de sauterede løg og hvidløg.
  • Skru ned for blusset til lav varme og lad det simre i 5-7 minutter, afhængig af størrelsen på kyllingestykkerne.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere mangochutney. Har du ikke mangochutney, så kan du bruge eddike og sukker i stedet for.

Anretning

  • Server retten i en dyb tallerken med ris, karrysovsen med kylling, en stor skefuld mangochutney, krydderurter og cashewnødder på toppen.

Noter

  • Der kan sagtens bruges en rest kylling til den her ret. 
  • Tilsæt evt. et finthakket løg og et æble i små tern til karrysovsen.
  • Erstat mælk/fløde med kokosmælk. Det giver en lidt anderledes og lidt mere eksotisk smag til retten. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.