
Opskrift på arancini (paneret og friteret risotto)
Hvis du som jeg hader madspild og elsker risotto, så vil du synes at den her opskrift er genial. Vi får ret tit risotto og har ofte en lille rest til overs. Det er ikke ideelt at genvarme dagen efter, men hvis du tænker i arancini fremover, så har du løsningen her.
Sæt din risotto rest på køl efter dit måltid og når den er blevet kold, så kan du med en ske forme dem til små kugler. De skal blot i fryseren og så kan du vælge at bruge dem til tilbehør til aftensmad, som en del af en tapasanretning eller som en snack.
Når du fryser dem, så løsfrys dem (så de ikke er placeret op af hinanden og fryser sammen). Så kan du let tage kuglerne op af fryseren, panere dem og friturestege dem direkte fra frost næste gang du har lyst til dem.

Arancini (paneret og friteret risotto)
Ingredienser
Arancini
- Risotto
- Hvedemel
- Æg
- Rasp
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Form din risottorest til små kugler. Jeg bruger typisk en lang teske eller en mindre spiseske til det. Kom dem i fryseren, så de ikke falder fra hinanden når de tilberedes i den varme olie.
- Lav tre tallerkener/skåle eller bøtter med hhv. hvedemel, pisket æg og rasp/panko i hver.
- Vend først en kugle i mel, herefter ægget og til sidst i raspen/pankoen. Hvis du har en stor portion, så kan du faktisk uden problemer løsfryse de overskynde eller dem alle.
- Steg dem i en (friture)gryde ved cirka 180 grader i 2-3 minutter. Risottoen er tilberedt, så det handler blot om at paneringen bliver sprød og risottoen bliver lun. Steg ikke for mange ad gangen, da det sænker temperaturen på olien for meget. Jeg steger typisk 5-6 ad gangen. Tag kuglerne op af gryden og placer dem på fedtsugende papir.
- Krydr med salt og peber og server straks.