Svinekæber i stegeso

Svinekæber i stegeso

15 min
3 t, 10 min
10  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Langtidsbraiserede svine-/grisek√¶ber tilberedt i stegeso. ūüėč Det bliver ikke meget nemmere end at brune dem af p√• panden og give dem en god lang og k√¶rlig behandling i ovnen ved en lav temperatur.
Om opskriften
Beskrivelse

Langtidsbraiserede svine-/grisekæber tilberedt i stegeso. Det bliver ikke meget nemmere end at brune dem af på panden og give dem en god lang og kærlig behandling i ovnen ved en lav temperatur. 

Normalt tilbereder jeg dem ved 160 grader i 3 timer, men her havde jeg god tid, s√• de fik 6 timer ved 120 grader. Resultatet blev et¬†m√łrt og saftigt stykke k√łd, der var mere fast end det plejer.

Denne simreret er yderst intens og passer godt sammen med kartoffelmos, spätzle, kogte kartofler eller kogte ris.

Ingredienser
150 g Bacon
16 Svinekæber
  Salt
  Peber (Fra kv√¶rn)
  Olie (Smagsneutral. Til stegningen)
1 Knoldselleri
3 Bladselleri
3 Gulerod
3 L√łg
8 spsk Hvedemel
5 Laurbærblad
2 spsk Frisk timian
1 spsk Peberkorn (Sorte og hele)
1 spsk Æbleeddike (Kan erstattes af balsamicoeddike)
4 dl R√łdvin
6 dl fond (Eller brug kogende vand og bouillonterninger. Mængden kan sagtens være mere eller mindre. Det handler om at alt i stegesoen skal være dækket af væske.)
2 dl Fl√łde
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, √¶bleeddike og sukker.)
Vejledning

Start med at tænde ovnen for 125 grader.

Afpuds kæberne for sener og fedt. Det tager længere tid end du tror, men det er umagen værd.

Skr√¶l gr√łntsagerne og rodfrugterne og sk√¶r dem i mindre stykker p√• cirka 2 x 2 cm.

 

Sk√¶r bacon i sm√• stykker a' cirka 1 x 1 cm og steg dem ved middelh√łj varme i en stor og tykbundet sauterpande.

Når baconen har fået stegeskorpe, skal det tages op og placeres i en stegeso.

Fedtet skal bruges til at stege svinekæberne i.

Skru op for blusset og krydr kæberne med salt og peber. Det er vigtigt at panden er varm og der ikke kommer for mange kæber på panden ad gangen.

Det er derfor bedre at brune dem af over flere omgange, da for mange kæber på panden vil få temperaturen til at falde, så de bliver "kogt" i stedet for stegt.

Hvis de suger for meget af baconfedtet, så kom blot olie på panden.

Kom de brunede k√¶ber i stegesoen og kom gr√łntsagerne/rodfrugterne p√• panden.

De beh√łver ikke at tage farve, men de meget gerne f√• lidt varme og l√łgene skal blive gennemsigtige. Det tager typisk 5-7 minutter.

Kom det hele op i stegesoen og tils√¶t hvedemel, peberkorn, frisk timian, laurb√¶rblade, eddike, fond og r√łdvin.

Sæt stegesoen i ovnen og giv det minimum 3 timer.

Jeg havde tiden den dag jeg lavede retten, så den fik 6 timer i stedet for.

Efter turen i ovnen blev stegesoen taget ud og kæberne fisket op af væden.

Peberkorn, timian og laurbærblade fiskes op og kasseret.

V√¶sken h√¶ldes over i en stor gryde og koges lidt ind sammen med fl√łde.

De udkogte rodfrugter/gr√łntsager blendes fint sammen med en smule af v√¶sken. Det bruges til at j√¶vne sovsen med. Da der er hvedemel i v√¶sken, er det begr√¶nset hvor meget der skal bruges til at j√¶vne med. Resten kan gemmes og f.eks. bruges til at give smag og fylde i gryderetter/sovser.

Lad sovsen koge ind i cirka 10 minutter og smag den til med salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.

Velbekomme.

svinekæber

Svinekæber i stegeso

Svinekæber i stegeso

Svinekæber i stegeso

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redakt√łr p√• GastroFun.dk. Pers hjerte banker is√¶r for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet k√łd. Hans mission er at f√• danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i k√łkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier