Herhjemme er vi normalt ikke så glade for simreretter, da vi synes, kødet bliver for “trævlet” af den lange kogetid. Bruger man okseculotte, er det dog straks noget andet, da kødet her bevarer mere af sin struktur og ikke “koger ud”.
Du kan naturligvis bruge andre former for udskæringer, f.eks. tykkam, klump eller bov.

Ingredienser
- 1400 gram Okseculotte
- 6 stk. Gulerødder
- 6 stk. Løg almindelige eller rødløg
- 6 clove Hvidløg
- 4 stk. Bladselleri stilke
- Rosmarin frisk
- 250 gram Champignon eller i bakke
- 1 liter Øl f.eks. porter eller stout
- Smør til stegning
- Olie til stegning
- 400 gram Cheddar ost lagret
- 1 kilogram Butterdej
- 1 stk. Æg til pensling
Sådan gør du
Stuvning:
Skær det meste fedt samt sener fra kødet og skær det derefter i tern.Hak løg og hvidløg og skær gulerødder og bladselleri i små stykker.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Opvarm en stegegryde med smør og olie og kom løg og hvidløg heri. Sauter dem ved ret lav varme, så løgene bliver blanke, men ikke brune. Skru op for varmen og tilsæt de øvrige grøntsager. Steg dem med, til de tager en anelse farve og falder lidt sammen. Tag grøntsagerne op af gryden og sæt dem til side. Hæld mere fedtstof i gryden og brun kødet ad et par omgange. Det er vigtigt, at du ikke kommer for meget kød i gryden ad gangen, da kødet vil sænke temperaturen på fedtstoffet og dermed komme til at koge i stedet for at stege. Når alt kødet er brunet godt igennem, kommes grøntsagerne tilbage i gryden. Hæld øllet op i en kande og derefter over i gryden (det forhindrer, at det skummer over i gryden). Tilsæt rosmarin.
Lad retten simre ved lav varme i cirka 2 1/2 time, til kødet er godt mørt. Tag gryden af varmen. Riv osten og kom halvdelen i retten. Lad retten køle lidt af, inden du går videre med opskriften.
Samling af retten:
Rul halvdelen af butterdejen ud, så den passer i den/de form(e), du vil bruge. Dejen skal hænge cirka 1 centimeter ud over siderne, så den skal være en anelse større end fadet. Kom det afkølede fyld på. Pensl dejkanten med lidt vand. Rul den anden halvdel af butterdejen ud og læg den over fyldet i formen(e). Her skal dejen ligeledes ligge 1 centimeter ud over kanten. Skær overskydende dej af og tryk dejkanterne sammen. Klem gerne sammen med fingrene, så der dannes en vandret bølgeform langs med kanten. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Rids evt. dejlåget uden at skære igennem og lav et par huller med en kniv, så dampen kan slippe ud under bagningen. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bages i en 190 grader varm ovn i cirka 45 minutter, til pien er gylden og sprød.
Noter
Om forfatteren
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?