ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Steak pie

METTE | 15. oktober 2018

Herhjemme er vi normalt ikke så glade for simreretter, da vi synes, kødet bliver for “trævlet” af den lange kogetid. Bruger man okseculotte, er det dog straks noget andet, da kødet her bevarer mere af sin struktur og ikke “koger ud”.

Du kan naturligvis bruge andre former for udskæringer, f.eks. tykkam, klump eller bov.


Steak pie

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 1400 gram Okseculotte
  • 6 stk. Gulerødder
  • 6 stk. Løg almindelige eller rødløg
  • 6 clove Hvidløg
  • 4 stk. Bladselleri stilke
  • Rosmarin frisk
  • 250 gram Champignon eller i bakke
  • 1 liter Øl f.eks. porter eller stout
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning
  • 400 gram Cheddar ost lagret
  • 1 kilogram Butterdej
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

  • Stuvning:

    Skær det meste fedt samt sener fra kødet og skær det derefter i tern.
    Steak pie
    Hak løg og hvidløg og skær gulerødder og bladselleri i små stykker.
    Steak pie
    Rens champignonerne og skær dem i skiver.
    Steak pie
    Opvarm en stegegryde med smør og olie og kom løg og hvidløg heri.
    Sauter dem ved ret lav varme, så løgene bliver blanke, men ikke brune.
    Skru op for varmen og tilsæt de øvrige grøntsager. Steg dem med, til de tager en anelse farve og falder lidt sammen. 
    Tag grøntsagerne op af gryden og sæt dem til side.
    Hæld mere fedtstof i gryden og brun kødet ad et par omgange.
    Det er vigtigt, at du ikke kommer for meget kød i gryden ad gangen, da kødet vil sænke temperaturen på fedtstoffet og dermed komme til at koge i stedet for at stege.
    Når alt kødet er brunet godt igennem, kommes grøntsagerne tilbage i gryden.
    Hæld øllet op i en kande og derefter over i gryden (det forhindrer, at det skummer over i gryden).
    Tilsæt rosmarin.
    Steak pie
    Steak pie
    Lad retten simre ved lav varme i cirka 2 1/2 time, til kødet er godt mørt.
    Tag gryden af varmen.
    Riv osten og kom halvdelen i retten.
    Lad retten køle lidt af, inden du går videre med opskriften.
     

    Samling af retten: 

    Rul halvdelen af butterdejen ud, så den passer i den/de form(e), du vil bruge. Dejen skal hænge cirka 1 centimeter ud over siderne, så den skal være en anelse større end fadet.
    Kom det afkølede fyld på.
    Pensl dejkanten med lidt vand.
    Rul den anden halvdel af butterdejen ud og læg den over fyldet i formen(e). Her skal dejen ligeledes ligge 1 centimeter ud over kanten.
    Skær overskydende dej af og tryk dejkanterne sammen. Klem gerne sammen med fingrene, så der dannes en vandret bølgeform langs med kanten.
    Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
    Rids evt. dejlåget uden at skære igennem og lav et par huller med en kniv, så dampen kan slippe ud under bagningen. 
    Pensl dejen med  sammenpisket æg.
    Bages i en 190 grader varm ovn i cirka 45 minutter, til pien er gylden og sprød.
    Steak pie
    Steak pie
    Steak pie
    Steak pie

Noter

Du kan lave dine pies i præcis den størrelse, du ønsker. Lav f.eks. små minipies til madpakken - husk blot at forkorte bagetiden. 

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?