Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pasta med tun, jomfruhummerhaler og citronbechamelsauce

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

31. oktober 2018

Opskrift på pasta med tun, jomfruhummerhaler og citronbechamelsauce

En virkelig lækker ret med et strejf af luksus!

Tun og jomfruhummerhaler går fantastisk godt i spænd, og sammen med den lækre citronbechamelsovs og hjemmelavet pasta har du et fuldendt måltid, der er enhver gæst værdig.

Køb evt. frisk pasta i supermarkedet hvis det kniber med tiden, eller hvis du ikke har mod på at fremstille den selv. 


Servings: 2 Portioner

Pasta med tun, jomfruhummerhaler og citronbechamelsauce

Author: Per Asmussen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredients

  • 2 stk. Æg
  • 200 gram Tipo 00
  • Olivenolie
  • 200 gram Tun
  • Salt
  • Sesamfrø
  • 6 stk. Jomfruhummerhaler
  • Olie
  • 25 gram Smør
  • 25 gram Hvedemel
  • 0.5 liter Mælk
  • Krydderier salt og hvid peber
  • 1 stk. Citron økologisk, skallen heraf
  • 1 tsk. Citronsaft

Instructions

  • Hjemmelavet pasta

    Jeg laver altid min pasta uden pastamaskine.
    Und dig selv at bruge gode æg og en god meltype - jeg bruger økologiske æg og Tipo 00 mel.
    Hæld melet ud på bordet og lav en fordybning i midten.
    Slå æggene ud heri og pisk æggene ud i melet med en gaffel.
    Saml dejen med hænderne, til den er smidig. 
    Når pastaen er samlet til en fin dej, smøres den i olie og lægges i en pose for at hvile. Den skal hvile i minimum 30 minutter, gerne lidt længere.
    En gryde med vand bringes i kog, og når det spilkoger, kommes pastaen i samt en spiseske salt. 
    Salt har det med hæve vandets kogepunkt, hvilket gør, at hvis man kommer det i inden, vandet koger, så tager det længere tid at få det i kog.
    Kog pastaen i 3 minutter og dræn det for vandet.
     

    Lynstegt tun

    Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før servering.
    Gourmetsalt fisken ved at drysse salt på alle sider.
    Lad den hvile i 15 minutter og skyl den godt under en kold vandhane.
    Tør fisken godt af inden den skal bruges.
    Hæld sesamfrø ud i en tallerken. Vend tunen i deri, så alle sider bliver dækket af sesamfrø.
    Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur. Steg tunen på en tør pande i 30 sekunder på alle sider. 
    Skær tunen i tynde skiver før servering.
     

    Lynstegte jomfruhummerhaler

    Pil dem for haler og skaller og fjern tarmstrengen. Gem skallerne, de kan fryses ned og bruges til en bisque, fiskesuppe, hummerolie eller skaldyrsmayonnaise.
    Steg halerne på panden, mens tunen hviler.
    De skal have cirka 30 sekunder på hver side. Husk at starte med at have bunden nedad, de de krøller, og hvis du har vendt dem forkert, får de ikke særlig meget stegeskorpe.
     

    Citronbechamelsauce

    Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.
    Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet.
    Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter!
    Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. 
    Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens.
    Riv skallen af citronen fint og kom den i saucen.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.
     
    Server pastaen med citronsovs og pynt med stegt tun og jomfruhummerhaler.
    Pasta med tun, jomfruhummerhaler og citronbechamelsauce