Pasta med spinat og laks

Pasta med spinat og laks

5 min
10 min
3  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Lynhurtig aftensmad?  På cirka 15 minutter kan du trylle et lækkert måltid frem med pasta, spinat, parmesan og laks.
Om opskriften
Beskrivelse

Lynhurtig aftensmad? 

På cirka 15 minutter kan du trylle et lækkert måltid frem med pasta, spinat, parmesan og laks.

Pasta med spinat og laks

Ingredienser
300 g Pasta
30 g Salt
3 l Vand
10 g Smør
1 Løg (lille, finthakket)
1⁄2 dl Hvidvin
  Spinat (frossen, 5 "kugler")
50 g Parmesan (friskrevet)
250 g Laks
  Citronsaft
  Salt og peber
Vejledning

Kog pastaen efter pakkens anvisninger.

Mens pastaen koger laver du fyldet.

Find en sauterpande frem og smelt smørret ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur).

Hak løget fint og steg løget. Det skal blot blive gennemsigtigt, ikke brunes. Skru ned hvis panden er for varm.

Tilsæt hvidvinen og lad det simre i 1-2 minutter.

Tilsæt spinat, så det kan smeltes.

Når pastaen er færdig tages den direkte fra gryden og over på panden. Det gør at du får kogevandet med over, som får retten til at tykne. 

Pluk laksen med hænderne eller skær den i mindre stykker og kom over i panden.

Riv parmesan henover og lad det får 2-3 minutter ved lav varme.

Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. citronskal.

Velbekomme.

Pasta med spinat og laks

Noter

I foråret kan du sagtens tilsætte ramsløg sammen med spinat, det smager dejligt.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier