Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pandestegt entrecotes

Mange er i tvivl om, hvor længe bøffen skal stege. Det er der heldigvis råd for, og ved at følge nogle simple tommelfingerregler tør vi næsten love dig, at din næste bøf bliver perfekt. Se vejledningen til stegning af bøger i noten nederst på siden.

Opskrift på pandestegt entrecotes

En god bøf går man aldrig fejl af – medmindre den er sej som sålelæder og enten rå indeni eller helt tørstegt!

Mange er i tvivl om, hvor længe bøffen skal stege. Det er der heldigvis råd for, og ved at følge nogle simple tommelfingerregler tør vi næsten love dig, at din næste bøf bliver perfekt. Se vejledningen til stegning af bøger i noten nederst på siden.


Antal: 4 Personer

Pandestegt entrecotes

Mange er i tvivl om, hvor længe bøffen skal stege. Det er der heldigvis råd for, og ved at følge nogle simple tommelfingerregler tør vi næsten love dig, at din næste bøf bliver perfekt. Se vejledningen til stegning af bøger i noten nederst på siden.
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk

Ingredienser

Entrecotes

  • 4 stk. Oksefilet Entrecote
  • Smør
  • Olie

Ovnbagte kartoffelkager: 

  • 1 kilogram Kartofler
  • 250 gram Smør

Bearnaise

  • 4 spsk. Hvidvinseddike
  • 1 deciliter Vand
  • 1 stk. Løg
  • 1 bundt Estragon frisk
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Ovnbagte kartoffelkager: 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Tør skiverne med et viskestykke. 
  • Læg skiverne i "klatter" på bagepapir (8 i alt) og dryp med olie.
  • Krydr med salt og peber.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 40 minutter.  

Bearnaisesauce: 

  • Start med at klare smørret:
  • I en gryde varmes smørret langsomt op, til det smelter. Når det er smeltet, vil du kunne se et hvidt bundfald i gryden - det er dette bundfald, vi ikke vil have med i vores sauce! Det klarede smør hældes langsomt over i en kande, og det hvide bundfald kasseres. Sæt kanden med klaret smør til side.
  • Nip bladene af estragonstilkene og gem dem til senere. Læg estragonstænglerne i en gryde sammen med eddike, vand, finthakket løg og lidt salt og peber. 
  • Grydens indhold koges op og derefter ind, til der er 3-4 spiseskeer essens tilbage.
  • Sigt og kasser grydens øvrige indhold, det er kun essensen, du skal bruge.
  • Essensen kommes i en ren gryde, der sættes på lav varme.
  • Tilsæt æggeblommer og pisk til det skummer, og æggeblommerne begynder at tykne let.
  • Skru nu ned på meget lav varme og pisk smørret meget langsomt i. Tag indimellem gryden af varmen, men det er vigtigt at piske i saucen konstant.
  • Tilsæt i begyndelsen cirka en skefuld smør ad gangen (til du har brugt cirka 10 skefulde) og derefter resten af smørret i en tynd stråle. Saucen må aldrig stå over varmen uden at der piskes i den. Sker dette, vil den skille. Inden servering tilsættes de finthakkede estragonblade og saucen smages til med salt, peber og citronsaft.   

Stegning af entrecotes:

  • Tag bøfferne ud af køleskabet cirka 30 minutter før, du skal bruge dem. 
  • Opvarm en pande med smør og olie og steg bøfferne cirka 4 minutter på hver side.
  • Krydr med salt og peber.
  • Lad bøfferne hvile inden servering.
  • Typisk i lige så lang tid som bøffen steges.
  • Lad dem hvile under et klæde (viskestykke eller lignende). 
  • Server bøfferne med de ovnbagte kartoffelkager og bearnaisesauce.

Noter

Tip til stegning af medium rare bøf:

Hemmeligheden bag den perfekt stegte bøf er simpelthen at måle kødet. Når du kender højden på din bøf, er det nemlig meget lettere at beregne stegetiden.
Steg din bøf ved høj varme i nøjagtig 1 minut per centimeter på hver side. En bøf på 3 centimeter skal altså have 3 minutter først på den ene side og derefter 3 minutter på den anden side. Lad være at vende kødet i tide og utide, men lad det stege i tre sammenhængende minutter. Hver gang du vender kødet, falder pandens temperatur, og det vil blive vanskeligere at beregne, hvor længe der er tilbage af stegetiden. Du vil føle dig lidt usikker de første par gange, men med tiden vil du blive langt mere sikker på, hvornår kødet er færdigstegt.