
Opskrift på Ølbraiseret oksekød
Træk de varme sokker på, skænk et godt glas rødvin og så er der altså lagt op til en omgang helt fantastisk weekend hygge mad…
Du får ølbraiseret oksekød med sprøde rodfrugter i en kraftfuld sovs, der får smagsløgene til at danse.
Servér hele herligheden med en fløjlsblød kartoffelmos og ikke et øje er tørt.
Retten her passer sig selv – altså næsten.. du skal lige brune kød og bacon af og svitse grøntsagerne, men SÅ er der også tid til at smække fødderne op de næste 2 timer.
Sådan en omgang slowfood her er bare lige det ekstra – der kommer altså noget saft og kraft i smagen og den der duft der spreder sig i huset timerne i forvejen – uhm…
Lidt praktisk:
Jeg har brugt blandede rodfrugter – i Rema fx kan man mixe alle mulige forskellige rodfrugter til en meget fornuftig kilopris og så får man bar li den mængde man skal bruge. Og ellers bruger du bar, hvad du kan få fat i.
Jeg har brugt en støbejernsgryde, de gode til simreretter, men har du en almindelig stegegryde, går det os fint. Alternativt kan hele molevitten hældes i en stegeso og tilberedes i ovnen.
Brug en mørk, lidt sød øl – men ikk for kraftig. Jeg har brugt en Albani julebryg og det virker.
Er du mere til rødvin, skifter du bare øllen ud med vin.
Af oksekød har jeg brugt okseinderlår i tern, men oksebov eller oksebryst kan også bruges.

Ølbraiseret oksekød med sprøde rodfrugter
Ingredients
- 200 gram Bacon
- 500 gram Oksekød i tern
- 1/2 deciliter Hvedemel
- Salt og Peber
- 2 stk. Løg skåret i grove tern
- 2 stk. Gulerødder skåret i grove tern
- 33 centiliter Øl mørk
- 2,5 deciliter Vand
- 1 stk. Bouillonterning okse
- 4-5 stk. Laurbærblad
- 750 gram Rodfrugter blandede, skrællede og i grove tern – f.eks.: pastinak, gule beder, gulerødder, jordskok
- 2 deciliter Perleløg
Instructions
- Sprødsteg bacon i en gryde. Tag bacon op, men lad fedtet blive. Vend oksetern i mel, salt og peber, brun derefter godt i gryden. Tag kødet op. Svits løg og gulerødder 2 minutter og put så bacon og kød tilbage i gryden.
- Tilføj øl, vand, bouillonterning og laurbærblade. Lad simre under låg ved lav varme i 2 timer.
- Tilføj rodfrugter og perleløg og lad simre 30 minutter mere. Smag til og servér med kartoffelmos
Notes

Følg mig på Instagram her.