Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelmos

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

12. oktober 2018
Min version af den perfekte kartoffelmos!

Opskrift på kartoffelmos

Min version af den perfekte kartoffelmos!

Det vigtigste trick til at lykkes med din kartoffelmos er ikke at komme salt i kogevandet. Saltet vil gøre kartoflerne klistrede, så resultatet bliver en klistret mos i stedet for en let og luftig mos.

Du kan desuden med fordel varme mælken op, inden du kommer den i mosen – se tip i noten.


Servings: 4 Portioner

Kartoffelmos

Min version af den perfekte kartoffelmos!
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredients

  • 1.5 kilogram Kartofler vælg en sort, der egner sig til mos
  • 75 gram Smør
  • 1 deciliter Mælk eller kogevand fra kartoflerne
  • Krydderier salt og peber
  • Muskatnød kan undlades

Instructions

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
    Kom dem i en gryde og hæld vand på, til det dækker kartoflerne. Kom ikke salt i vandet!
    Kog kartoflerne til de er helt møre. Det tager cirka 20 minutter.
    Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør i mindre stykker.
    Mos kartoflerne med dit foretrukne redskab - f.eks. en elpisker - og tilsæt mælk eller kogevand fra kartoflerne, til mosen har en passende konsistens.
    Smag mosen til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
    Kartoffelmos

Notes

Bruger du mælk i din kartoffelmos, så varm den evt. op i mikroovnen, inden du kommer den i mosen. 
Brug evt. hvid peber i kartoffelmos. Smagen er den samme, men nogle foretrækker, at man ikke kan se de små, sorte peberkorn.