
Opskrift på kartoffelmos
Min version af den perfekte kartoffelmos!
Det vigtigste trick til at lykkes med din kartoffelmos er ikke at komme salt i kogevandet. Saltet vil gøre kartoflerne klistrede, så resultatet bliver en klistret mos i stedet for en let og luftig mos.
Du kan desuden med fordel varme mælken op, inden du kommer den i mosen – se tip i noten.

Kartoffelmos
Ingredients
- 1.5 kilogram Kartofler vælg en sort, der egner sig til mos
- 75 gram Smør
- 1 deciliter Mælk eller kogevand fra kartoflerne
- Krydderier salt og peber
- Muskatnød kan undlades
Instructions
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og hæld vand på, til det dækker kartoflerne. Kom ikke salt i vandet! Kog kartoflerne til de er helt møre. Det tager cirka 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør i mindre stykker. Mos kartoflerne med dit foretrukne redskab - f.eks. en elpisker - og tilsæt mælk eller kogevand fra kartoflerne, til mosen har en passende konsistens. Smag mosen til med salt, peber og evt. revet muskatnød.