Grillet squash

Grillet squash

5 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Hamrende nemt, hurtigt og forfriskende tilbehør til grillen. Skønt og næringsrigt supplement, for eksempel til de mange fede og salte retter.
Om opskriften
Beskrivelse

Grillet squash, courgette, zucchini... Ja, kært barn har mange navne. Og squash er altså bare en fantastisk skøn grøntsag! Eller, det passer så ikke - at det er en grøntsag. Squashen er reelt set en frugt, ja faktisk et bær, og ikke nok med det, den er ligefrem et umodent bær!

Sæsonen for de lækre, danske squash løber fra juli til september, så det er bare med at nyde godt af de dejlige økologiske squash, mens tid er.

Squashen er i familie med både græskar, melon og agurk, og den ligner måske lidt en meget stor agurk i udseende, men derudover er de to vidt forskellige. Agurken har et saftigt og let syrligt indre, hvorimod squashen er noget mere mild i sin smag, og næsten vigtigst af alt, er den fast i kødet hele vejen igennem, hvilket jo gør den supervelegnet til grill!

Nogle påstår, at den er lidt kedelig, når den er rå, muligvis fordi den ikke har meget smag, men den har ikke desto mindre en god fast konsistens, der er fremragende til at give lidt bid og fylde i eksempelvis salater.

- og så kan den jo tusindvis af andre ting også! Den kan for eksempel fyldes med en lækker kødsovs, som der er gjort her, den kan gøre forskelligt bagværk mere saftigt, for eksempel i kage, og den kan give ekstra fylde og mæthed i vegetariske retter, som i denne Chili sin carne. Den kan sågar bruges i en skøn æble-squash marmelade. Derudover kan squash helt erstatte både spaghetti og lasagneplader eller blot supplere pastaen i helt traditionelle pastaretter, hvor man gerne vil tilføje lidt flere vitaminer.

Mulighederne er mange, så der er rigeligt at give sig i kast med.

- men tilbage til den grillede squash, der jo var på menuen forleden :-)

Ingredienser
1 Courgetter
  Olie (smagsneutral - til pensling)
  Salt (gerne flagesalt - til smag)
  Peber (fra kværn - til smag)
Vejledning
  1. Start med at skylle squashen.
  2. Find et skærebræt og en grøntsagskniv.
  3. Skær enderne af squashen.
  4. Skær herefter squashen ud i skiver på 1 centimeters tykkelse.
  5. Pensl skiverne på begge sider med lidt olie.
  6. Kom dem på grillen og lad dem grille i 10 minutter - først 5 minutter på den ene side, så 5 minutter på den anden side.
  7. Læg den grillet squash over på en tallerken og krydr med salt (meget gerne flagesalt) og friskkværnet peber.
  8. Servér.

Grillet squash

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier