Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fiskesuppe

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

18. december 2020
Lækker og velsmagende fiskesuppe.
Opskriften indeholder også en hjemmelavet fiskefond, men hvis du ikke har mod på at lave den selv, så kan du selvfølgelig købe den.

Opskrift på fiskesuppe

Lækker og velsmagende fiskesuppe.

Opskriften indeholder også en hjemmelavet fiskefond, men hvis du ikke har mod på at lave den selv, så kan du selvfølgelig købe den.

Retten er for mig essensen af at undgå madspild, da fiskehovedet og skroget ikke var blevet brugt til noget. Samtidig blev suppen serveret sammen med daggammelt brød der var lavet om til dejlige brødcroutoner.

Mht. hvad du bruger fra fisken, så er det ikke helt så vigtigt mht. mængder. Jeg havde 2 torskehoveder og 1 skrog/ben hvor der også sad lidt kød på stadigvæk. Fonden her er til 8 personer og jeg brugte kun halvdelen til suppen. Den anden halvdel blev kogt ned til det halve og fyldt på små flasker der kom i fryseren. Så har jeg nemt fiskefond til saucer en anden dag.

Generelt har fond godt at at stå at koge længe, men fisk skal kun koges i 25 minutter, ellers bliver det bittert.

Fiskesuppe


Antal: 4 personer

Fiskesuppe

Lækker og velsmagende fiskesuppe.
Opskriften indeholder også en hjemmelavet fiskefond, men hvis du ikke har mod på at lave den selv, så kan du selvfølgelig købe den.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Fiskefond

  • 2 kilogram Torsk Torskehoved/skrog, cirka mængde
  • 5 stk. Gulerødder
  • 3 stk. Bladselleristængler
  • 1 spsk. Peberkorn
  • 0.5 stk. Porre
  • 2 stk. Løg hakket
  • 2 fed Hvidløg hakket
  • 2 stk. Timianstilke
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 3 liter Vand cirka mængde

Fiskesuppe

  • 15 gram Smør
  • 1 stk. Løg finthakket
  • 1 fed Hvidløg finthakket
  • 2 stk. Gulerødder hakket i små tern
  • 0.5 stk. Porre skåret i tynde strimler
  • 1.25 liter Fiskefond ovenstående opskrift
  • 0.5 stk. Lime både saft og skræl, kan erstattes af citron
  • 3 deciliter Piskefløde
  • Salt og Peber
  • 450 gram Torsk skåret i tern, kan erstattes af andet lys fisk
  • Krydderurter Dild eller citrontimian

Brødcroutoner

  • 3 skiver Brød gerne lidt tørt
  • Salt og Peber
  • Olie neutral

Sådan gør du

Fiskefond

  • Skær alle grøntsager groft ud.
  • Kom alle ingredienserne i en stor gryde. Tilsæt fiskehovedet/benene og dæk det hele med vand.
  • Sæt låg på og bring det hele i kog.
  • Når det koger skal suppen skummes af. Det gør du ved at fjerne det øverst skum på suppen med en ske. Skummet skal blot kasseres.
  • Lad det hele koge i 25 minutter og skum suppen af løbende.
  • Hæld suppen igennem en finmasket sigte eller et ostelærred/stofble og over i en mindre gryde.
  • Bring det i kog igen uden låg på. Jo længere tid du koger nu, jo mere intens bliver den i smagen.
  • Jeg gav den 15 minutter inden jeg hældte det fra som jeg brugte til suppen. Det resterende fik lov til at koge ind i cirka halvanden time.

Fiskesuppe

  • Kom smør i en gryde og varm det op ved middel varme (9 ud af 14 på mit komfur).
  • Tilsæt de hakkede løg, hvidløg, porrer og gulerødder.
  • Sauter det i et par minutter. De skal ikke tage farve, men blot blive blødere og lidt mere gennemsigtige i farven.
  • Tilsæt fond og skru op for blusset,
  • Lad det koge i et par minutter og tilsæt så fløde.
  • Riv lime/citronskal i suppen og tilsæt saften.
  • Smag til med salt og peber
  • Nå den smager som den skal, skal fiskestykkerne (mine var cirka 2 x 3 cm) i suppen.
  • De skal blot koge i 2 minutter og suppen er klar.

Brødcroutoner

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær brødet i mindre stykker.
  • Kom olie, salt og peber i en lille pose.
  • Tilsæt brød og luk posen. 
  • Ryst godt rundt, så du får fordelt olien på brødstykkerne.
  • Placer dem i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tilbered dem i ovnen i cirka 15 minutter, men hold øje med dem - for det går hurtigt til sidst. Jeg taler af erfaring, da mine blev lidt ekstra crispy, da yngstemanden lige krævede min opmærksomhed.