Fiskenuggets med sauce tartare

Fiskenuggets med sauce tartare

10 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Knasende sprød fisk, som både store og små kan være med på. Paneret i panko for en sprødhed, der holder endnu længere. Serveret med frisk, skarp sauce tartar
Om opskriften
Beskrivelse

Fiskenuggets er den slags fisk, som både små og store kan være med på. De er nemlig lækkert knasende sprøde.

Disse er paneret i panko og serveret med sauce tartare, som går virkelig godt i spænd. Sauce tartare giver et super modspil til den fede, sprøde fisk, fordi den har en skøn skarphed med lidt syre.

Fiskenuggets

De passer rigtig godt som en snack, appetizer eller forret, meeen du kan med lidt god vilje også være bekendt at servere dem som et helt måltid ;-) Bare lige i ny og næ!

Fordelen ved at bruge pankorasp i stedet for almindelig rasp, er, at panko har en struktur, der gør, at den ikke suger så meget fedt til sig. Det betyder, at den holder sig mere knasende sprød i længere tid - i modsætning til rasp, der suger mere fedt til sig, og derfor bliver hurtigere blød efter paneringen.

Panko er derfor helt ideelt til eksempelvis fiskenuggets med videre. Men du kan selvfølgelig bruge almindelig rasp til opskriften.

 

Fiskenuggets med sauce tartare opskrift

Ingredienser
Fiskenuggets
600 g Torsk (ferske fileter)
  Salt
2 Æg
  Mel
  Panko
  Olie (smagsneutral, fx rasp eller solsikke)
Sauce tartare
1 dl Mayonnaise
1 dl Creme Fraiche
1⁄2 Rødløg (finthakket)
  Kapers (et lille glas)
  Cornichoner (10 - 15 stk.)
1 tsk Sennep (god kvalitet)
  Citronsaft (til smag)
  Salt og peber (friskkværnet, til smag)
Vejledning

Fiskenuggets

  1. Skær torskefileten i de ønskede størrelser.

  2. Salt fisken med rigeligt salt.

  3. Lad det trække i 5 minutter.

  4. Skyl fisken fri fra saltet i koldt vand.

  5. Dup fisken tørt, f.eks. med et rent viskestykke.

  6. Vend først fisken i mel, dernæst æg og til sidst pankorasp (eller rasp).

  7. Kog olien op til cirka 180 grader celsius.

  8. Kom fiskestykkerne i olien og lad dem blive gyldne.

  9. Tag dem op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.


Sauce tartare

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

  2. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier