ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet Mayonnaise

PER ASMUSSEN | 29. januar 2018
Glem alt om supermarkedernes hvide "ægte" mayonnaise. Her kan du på kort tid få en lækker, flot gul og velsmagende mayo.

Glem alt om supermarkedernes hvide “ægte” mayonnaise.

Her kan du på kort tid få en lækker, flot gul og velsmagende mayonnaise.


Antal: 8 personer

Hjemmelavet Mayonnaise

Glem alt om supermarkedernes hvide "ægte" mayonnaise. Her kan du på kort tid få en lækker, flot gul og velsmagende mayo.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 deciliter Olie Smagen bestemmer du selv. Neutral olie, trøffelolie eller jomfruolivenolie giver mening
  • 1 spsk. Eddike Kan være balsamico- eller æbleeddike
  • 1 tsk. Sennep
  • 2 stk. Æggeblomme
  • 1 knsp. Salt
  • Peber efter smag
  • Citronsaft efter smag

Sådan gør du

  • Når det kommer til mayonnaise, så er det lidt en smags-/religionssag om man benytter sig af et blødt eller hårdt piskeris, stavblender eller røremaskine. Det er underordnet hvad du bruger, bare der bliver pisket hårdt, så skal det nok lykkedes.
  • Det tager grundlæggende kun et par minutter at røre en mayonnaise, men det er vigtigt at have styr på temperaturerne,. Så sørg for at æggene kommer ud af køleskabet i god tid (gerne én time før), så de har stuetemperatur når det skal piskes.
  • Start med at piske blommerne sammen med sennep, salt og eddike.
  • Når de har fået en æggesnaps-agtig konsistens, skal der tilføjes en smule olie ad gangen under kraftig piskning.
  • Tilsæt løbende lidt mere olie og jo mere olie der kommer i, jo tykkere bliver den.
  • Fortsæt indtil den har den rette tykkelse, den skal kunne stå selv.
  • Smag evt. til med peber og citronsaft.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.