Go Back
+ servings
Servings: 8 personer

Hjemmelavet Mayonnaise

Glem alt om supermarkedernes hvide "ægte" mayonnaise. Her kan du på kort tid få en lækker, flot gul og velsmagende mayo.
Author: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 2 deciliter Olie Smagen bestemmer du selv. Neutral olie, trøffelolie eller jomfruolivenolie giver mening
  • 1 spsk. Eddike Kan være balsamico- eller æbleeddike
  • 1 tsk. Sennep
  • 2 stk. Æggeblomme
  • 1 knivspids Salt
  • Peber efter smag
  • Citronsaft efter smag
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Når det kommer til mayonnaise, så er det lidt en smags-/religionssag om man benytter sig af et blødt eller hårdt piskeris, stavblender eller røremaskine. Det er underordnet hvad du bruger, bare der bliver pisket hårdt, så skal det nok lykkedes.
  • Det tager grundlæggende kun et par minutter at røre en mayonnaise, men det er vigtigt at have styr på temperaturerne,. Så sørg for at æggene kommer ud af køleskabet i god tid (gerne én time før), så de har stuetemperatur når det skal piskes.
  • Start med at piske blommerne sammen med sennep, salt og eddike.
  • Når de har fået en æggesnaps-agtig konsistens, skal der tilføjes en smule olie ad gangen under kraftig piskning.
  • Tilsæt løbende lidt mere olie og jo mere olie der kommer i, jo tykkere bliver den.
  • Fortsæt indtil den har den rette tykkelse, den skal kunne stå selv.
  • Smag evt. til med peber og citronsaft.