
Opskrift på bøf stroganoff med champignon og bacon
Sådan en omgang simremad er altså bare skønt.
Her er det klassisk bøf stroganoff; fyldt med smag, mørt oksekød, champignon og bacon – alt sammen kogt ind i en fyldig sovs med tomat, fløde og paprika Uhm det altså gode sager!
Bøf stroganoff er super nemt at lave; kød og grønt svitses lige af og så simrer det ellers bar sammen med resten af ingredienserne i halvanden times tid og voila! Super lækker, smagfuld og ret så hyggelig simremad på menuen.
Jeg serverer med ris, men det kunne også have været kartoffelmos.

Bøf stroganoff med champignon og bacon
Ingredienser
- 200 gram Bacon i tern
- 2 stk. Hvidløg finthakkede
- 3 fed Hvidløg knust
- 250 gram Champignon skåret i skiver
- Smør til stegning
- 500 gram Skært oksekød skåret i strimler
- 2 spsk. Hvedemel
- 2 spsk. Paprika
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
- 2 spsk. Tomatpure
- 3 stk. Laurbærblad
- 4 deciliter Vand
- 1 stk. Bouillonterning okse
- 1 deciliter piskefløde
- 1 håndfuld Persille hakket
Sådan gør du
- Sprødsteg bacon i en gryde og tag dem derefter op af gryden.
- Svits løg, hvidløg og champignon i baconfedtet til løgene er bløde og blanke. Tag løg, hvidløg og champignon op af gryden.
- Vend oksekød sammen med mel, paprika, salt og peber.
- Smelt lidt smør i gryden og brun kødet godt.
- Put bacon, løg, hvidløg og champignon tilbage i gryden og tilføj også tomatpuré, laurbærblade, vand og oksebouillonterning – lad det hele simre 1 time til halvanden time. Simretid afhænger af størrelse på kødet, det er færdigt når det er mørt.
- Tilføj til sidst fløde, smag til.
- Servér med ris eller kartoffelmos og lidt persille på toppen.