Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bøf stroganoff med champignon og bacon

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

29. april 2024
Bøf stroganoff er super nemt at lave; kød og grønt svitses lige af og så simrer det ellers bar sammen med resten af ingredienserne i halvanden times tid og voila! Super lækker, smagfuld og ret så hyggelig simremad på menuen.
Bøf stroganoff med champignon og bacon

Opskrift på bøf stroganoff med champignon og bacon

Sådan en omgang simremad er altså bare skønt.

Her er det klassisk bøf stroganoff; fyldt med smag, mørt oksekød, champignon og bacon – alt sammen kogt ind i en fyldig sovs med tomat, fløde og paprika Uhm det altså gode sager!

Bøf stroganoff er super nemt at lave; kød og grønt svitses lige af og så simrer det ellers bar sammen med resten af ingredienserne i halvanden times tid og voila! Super lækker, smagfuld og ret så hyggelig simremad på menuen.

Jeg serverer med ris, men det kunne også have været kartoffelmos.

Bøf stroganoff med champignon og bacon
Servings: 4 personer

Bøf stroganoff med champignon og bacon

Bøf stroganoff er super nemt at lave; kød og grønt svitses lige af og så simrer det ellers bar sammen med resten af ingredienserne i halvanden times tid og voila! Super lækker, smagfuld og ret så hyggelig simremad på menuen.
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 dage 18 timer

Ingredienser

  • 200 gram Bacon i tern
  • 2 stk. Hvidløg finthakkede
  • 3 fed Hvidløg knust
  • 250 gram Champignon skåret i skiver
  • Smør til stegning
  • 500 gram Skært oksekød skåret i strimler
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 4 deciliter Vand
  • 1 stk. Bouillonterning okse
  • 1 deciliter piskefløde
  • 1 håndfuld Persille hakket

Sådan gør du

  • Sprødsteg bacon i en gryde og tag dem derefter op af gryden.
  • Svits løg, hvidløg og champignon i baconfedtet til løgene er bløde og blanke. Tag løg, hvidløg og champignon op af gryden.
  • Vend oksekød sammen med mel, paprika, salt og peber.
  • Smelt lidt smør i gryden og brun kødet godt.
  • Put bacon, løg, hvidløg og champignon tilbage i gryden og tilføj også tomatpuré, laurbærblade, vand og oksebouillonterning – lad det hele simre 1 time til halvanden time. Simretid afhænger af størrelse på kødet, det er færdigt når det er mørt.
  • Tilføj til sidst fløde, smag til.
  • Servér med ris eller kartoffelmos og lidt persille på toppen.