Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

1440 t
2 min
 
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Iberico (sortfodsgrisen) svinekød er i vores verden på niveau med højkvalitets oksekød. 🥩✅

Så derfor har vi valgt at kombinere vores favorit svinesort med vores favorit ret: Bacon. 

Vores version er usaltet hvilket vi kun kan gøre fordi at vi har et modningsskab (eller dryaging poser).

Hvis du ikke har det, så skal man sprænge/rimme kødet i 2-4 døgn af hygiejnemæssige årsager. 

Om opskriften
Beskrivelse

Iberico (sortfodsgrisen) svinekød er i vores verden på niveau med højkvalitets oksekød.

Så derfor har vi valgt at kombinere vores favorit svinesort med vores favorit ret: Bacon. 

Vores version er usaltet hvilket vi kun kan gøre fordi at vi har et modningsskab (eller dryaging poser).

Hvis du ikke har det, så skal man sprænge/rimme kødet i 2-4 døgn af hygiejnemæssige årsager. 

Ingredienser
1 kg Nakkefilet (Iberico gris)
Vejledning

Vi tørmodnede kødet i 60 dage ved 1,2 grader. Kødet blev stenhårdt og tørt.

Derefter blev det koldrøget i 3 timer og klar til at kunne tilberedes.

Røgning

Vi skår det i meget tynde skiver, drysset med salt og sprødstegt på panden uden fedtstof. 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:


Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier