Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tørrede bananer

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

9. april 2019

Opskrift på tørrede bananer

Tørrede bananchip er det tætteste man kommer på slik, samtidig med at man slipper for unødigt tilsat sukker. Introducér dem som en snack for børnene, og de vil elske dem!

Her får du opskriften på bananer, der er tørret i en dehydrator. Tørring af fødevarer er i princippet en gammel konserveringsmetode, men her sker det i en tørreovn, hvor fødevarerne mister en stor del af deres væskeindhold, hvilket intensiverer smag, konsistens og energitætheden. 

I kan bruge de tørrede bananer som sunde snacks i madpakken, i müsli på morgenmaden eller i bagværk og kager. 


Antal: 1 Portioner

Tørrede bananer

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 8 timer

Ingredienser

  • 1 Banan

Sådan gør du

  • Undgå både at bruge alt for overmodne og grønne bananer.
    Skræl bananen og skær den i tynde skiver. 
    Læg dem på en plade og placér den i dehydratoren. 
    Tør dem ved 57 grader i 6-10 timer. Tørretiden afhænger af bananens modenhed, luftfugtighed og hvor tør man ønsker sine bananchips. 
    Tørrede bananer

Noter

Du finder en udførlig guide til dehydrator her.