Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Slagterens boeuf bourguignon

Fadls forlagfadlsforlag
 
19. marts 2019
Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon. Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften: Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel....

Opskrift på slagterens boeuf bourguignon

Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon.

Vi har den fra bogen: “KØD”, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

“Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel (deraf navnet). Den har en stor smag, og hvis den er tilberedt rigtigt, er den også mør.

Den sidder nærmest klæbet til lårbensknoglen og holder godt fat i knæskallen.

Okseklump er velegnet til alle sammenkogte retter, f.eks. gullasch og stroganoff. Selv i lynstegte wokretter kan udskæringen klare sig”.

Boeuf Bourguignon med grov kartoffelmos
Boeuf Bourguignon med grov kartoffelmos er en klassisk fransk komfortret, der fortryller dine smagsløg med sin fyldige smag og saftige oksekød. Denne opskrift guider dig gennem processen, uanset om du foretrækker at tilberede den i en gryde eller en Römertopf/stegeso
Beuf Bourguignon

Antal: 6 personer

Slagterens boeuf bourguignon

Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon. Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften: Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel....
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Ingredienser

  • 2 spsk. Oksetalg Smeltet oksefedt
  • 1 kilogram Okseklump I store tern: 2-5 cm
  • 1 skiver Bacon Mager. 2 cm tyk skive. Kan også være gammeldags hamburgerryg
  • 2 stk. Skalotteløg Store og snittede
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 2 deciliter Oksefond
  • 2 deciliter Rødvin
  • 6 centiliter Sherry Eller evt. ekstra rødvin
  • Havsalt
  • Peber Fra kværn
  • 100 gram Champignon I skiver

Sådan gør du

  • I en gryde opvarmes 1 spsk. oksetalg, som kød og flæsk brunes i.
  • Kødet tages op, resten af fedtstoffet og skalotteløg kommes i og simrer ved medium varme, ca. 10 minutter, til løgene er bløde.
  • Drys mel over, mens du rører i gryden.
  • Tilsat forvarmet fond, rør godt, og tilsæt rødvin og sherry.
  • Bring gryden i kog, og lad sovsen reducere en smule.
  • Læg kødet tilbage i gryden, og drys med salt og peber.
  • Derefter skal det simre under låg i 45 minutter.
  • Tilsæt champignon, og lad det hele simre i yderligere 45 minutter.
  • Så er kødet mørt og klar til servering.
  • Kartoffelmos og grøn salat passer fortrinligt til boeuf bourguignon.