
Opskrift på slagterens boeuf bourguignon
Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon.
Vi har den fra bogen: “KØD”, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:
“Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel (deraf navnet). Den har en stor smag, og hvis den er tilberedt rigtigt, er den også mør.
Den sidder nærmest klæbet til lårbensknoglen og holder godt fat i knæskallen.
Okseklump er velegnet til alle sammenkogte retter, f.eks. gullasch og stroganoff. Selv i lynstegte wokretter kan udskæringen klare sig”.


Slagterens boeuf bourguignon
Ingredienser
- 2 spsk. Oksetalg Smeltet oksefedt
- 1 kilogram Okseklump I store tern: 2-5 cm
- 1 skiver Bacon Mager. 2 cm tyk skive. Kan også være gammeldags hamburgerryg
- 2 stk. Skalotteløg Store og snittede
- 1 spsk. Hvedemel
- 2 deciliter Oksefond
- 2 deciliter Rødvin
- 6 centiliter Sherry Eller evt. ekstra rødvin
- Havsalt
- Peber Fra kværn
- 100 gram Champignon I skiver
Sådan gør du
- I en gryde opvarmes 1 spsk. oksetalg, som kød og flæsk brunes i.
- Kødet tages op, resten af fedtstoffet og skalotteløg kommes i og simrer ved medium varme, ca. 10 minutter, til løgene er bløde.
- Drys mel over, mens du rører i gryden.
- Tilsat forvarmet fond, rør godt, og tilsæt rødvin og sherry.
- Bring gryden i kog, og lad sovsen reducere en smule.
- Læg kødet tilbage i gryden, og drys med salt og peber.
- Derefter skal det simre under låg i 45 minutter.
- Tilsæt champignon, og lad det hele simre i yderligere 45 minutter.
- Så er kødet mørt og klar til servering.
- Kartoffelmos og grøn salat passer fortrinligt til boeuf bourguignon.