Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ovnbagt torsk

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

30. december 2019
Lækker opskrift på torsk i ovn, serveret med pesto og en hvidkålssalat, du aldrig glemmer.

Opskrift på ovnbagt torsk

Lækker opskrift på torsk i ovn, serveret med pesto og en hvidkålssalat, du aldrig glemmer.

Vi har opskriften fra bogen: “Plus 40 minus 10“. Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende tip om opskriften:

“Bag evt. ekstra torsk, så du har til dagen efter, og spis den med tjup-tjup-salat eller grundsalat” (læs bogen)


Antal: 2 personer

Ovnbagt torsk

Lækker opskrift på torsk i ovn, serveret med pesto og en hvidkålssalat, du aldrig glemmer.
Forfatter: Gyldendal
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 40 gram Perlespelt eller perlebyg eller quinoa
  • 275 gram Torsk
  • 1 spsk. Pesto grøn
  • 2-4 skiver Citron
  • Salt og Peber
  • 1 tsk. Estragon tørret eller lidt frisk estragon
  • 200 gram Hvidkål snittet fint
  • 250 gram Gulerødder revet groft
  • 2 håndfulde Krydderurter koriander og persille, finthakket
  • 10 gram Olivenolie med orangesmag
  • 1 stk. Lime kun saften
  • 2 spsk. Jomfru i det grønne tørristede nigellafrø
  • 1 spsk. kirsebær frysetørrede ananaskirsebær
  • 4-5 stk. kirsebær ananaskirsebær, delt på tværs
  • 1 tsk. Pesto grøn

Sådan gør du

  • Stil ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kog perlebyggen i vand efter anvisning på pakken.
  • Fordel torsken i et ildfast fad med bagepapir.
  • Smør torsken med pesto, og læg citronskiver ovenpå.
  • Drys med salt, peber og estragon.
  • Bag torsken i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Bland forkogt perlebyg, hvidkål, gulerod, friske urter, olivenolie med orangesmag og limesaft.
  • Top med nigellafrø og ananaskirsebær, og fordel pestoen over salaten.
  • Del portionen i 2, og spis 1 portion til frokost og 1 portion til aften.