Opskrift på ovnbagt torsk
Lækker opskrift på torsk i ovn, serveret med pesto og en hvidkålssalat, du aldrig glemmer.
Vi har opskriften fra bogen: “Plus 40 minus 10“. Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende tip om opskriften:
“Bag evt. ekstra torsk, så du har til dagen efter, og spis den med tjup-tjup-salat eller grundsalat” (læs bogen)
Ovnbagt torsk
Ingredienser
- 40 gram Perlespelt eller perlebyg eller quinoa
- 275 gram Torsk
- 1 spsk. Pesto grøn
- 2-4 skiver Citron
- Salt og Peber
- 1 tsk. Estragon tørret eller lidt frisk estragon
- 200 gram Hvidkål snittet fint
- 250 gram Gulerødder revet groft
- 2 håndfulde Krydderurter koriander og persille, finthakket
- 10 gram Olivenolie med orangesmag
- 1 stk. Lime kun saften
- 2 spsk. Jomfru i det grønne tørristede nigellafrø
- 1 spsk. kirsebær frysetørrede ananaskirsebær
- 4-5 stk. kirsebær ananaskirsebær, delt på tværs
- 1 tsk. Pesto grøn
Sådan gør du
- Stil ovnen på 175 grader varmluft.
- Kog perlebyggen i vand efter anvisning på pakken.
- Fordel torsken i et ildfast fad med bagepapir.
- Smør torsken med pesto, og læg citronskiver ovenpå.
- Drys med salt, peber og estragon.
- Bag torsken i ovnen i ca. 15 minutter.
- Bland forkogt perlebyg, hvidkål, gulerod, friske urter, olivenolie med orangesmag og limesaft.
- Top med nigellafrø og ananaskirsebær, og fordel pestoen over salaten.
- Del portionen i 2, og spis 1 portion til frokost og 1 portion til aften.