Go Back
+ servings
Servings: 2 personer

Ovnbagt torsk

Lækker opskrift på torsk i ovn, serveret med pesto og en hvidkålssalat, du aldrig glemmer.
Author: Gyldendal
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Fisk, Hvidkål, ovnmad, Sund, Torsk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 40 gram Perlespelt eller perlebyg eller quinoa
  • 275 gram Torsk
  • 1 spsk. Pesto grøn
  • 2-4 skiver Citron
  • Salt og Peber
  • 1 tsk. Estragon tørret eller lidt frisk estragon
  • 200 gram Hvidkål snittet fint
  • 250 gram Gulerødder revet groft
  • 2 håndfulde Krydderurter koriander og persille, finthakket
  • 10 gram Olivenolie med orangesmag
  • 1 stk. Lime kun saften
  • 2 spsk. Jomfru i det grønne tørristede nigellafrø
  • 1 spsk. kirsebær frysetørrede ananaskirsebær
  • 4-5 stk. kirsebær ananaskirsebær, delt på tværs
  • 1 tsk. Pesto grøn
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Stil ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kog perlebyggen i vand efter anvisning på pakken.
  • Fordel torsken i et ildfast fad med bagepapir.
  • Smør torsken med pesto, og læg citronskiver ovenpå.
  • Drys med salt, peber og estragon.
  • Bag torsken i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Bland forkogt perlebyg, hvidkål, gulerod, friske urter, olivenolie med orangesmag og limesaft.
  • Top med nigellafrø og ananaskirsebær, og fordel pestoen over salaten.
  • Del portionen i 2, og spis 1 portion til frokost og 1 portion til aften.