
Opskrift på luksusbiksemad
Vi hader madspild hos os og sætter en ære i at bruge vores rester. Her er der en sous vide tilberedt Iberico Presa med spejlæg, ristet daggammelt brød, rødløgschutney og creme fraiche dressing.

Luksusbiksemad
Ingredienser
- 250 gram Iberico Presa
- 2 spsk. Rødløgschutney
- 2 stk. Brød Det kan være boller, flutes eller franskbrød
- Creme Fraiche Dressing Efter smag
- 1 clove Hvidløg
- 1 stk. Frisk timian Kvist
- 2 stk. Æg
- 7 gram Smør
Sådan gør du
- Retten er lavet af rester, så alle dele af retten skal laves samtidig. Brødet skal skæres over og ristes på begge sider. Kødet skal tages ud af posen og skæres i stykker af ca. 2x 3 cm. Da kødet er tilberedt sous vide, er kødet klar, så turen på panden er kun til at få det lunet med. Til denne ret behøver det ikke at være brandvarmt. Smørret skal smeltes ved middelhøj varme i en stor sautepande og kødet steges sammen med et delt hvidløg og en timiankvist i den ene side, mens ægget spejles på den anden side. Kødet skal vendes hurtigt, så der kommer lidt mere stegeskorpe og alle sider får lidt varme. Det må ikke få for meget varme, da kødet er tilberedt. VI slår blommen i stykker på ægget inden det vendes, men det er en smagssag.
Servering
Det ristede brød skal have lidt creme fraiche dressing på sammen med en skefuld rødløgschutney. Læg ægget oven på og server det hele sammen med kødet.