Linguine med fennikel og tomater

Linguine med fennikel og tomater

5 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Lækker grøn pastaret med fennikel og tomater. Vi har opskriften fra bogen: "Grøn hverdagsmad", hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker grøn pastaret med fennikel og tomater.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn hverdagsmad", hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:

"Da jeg var barn, betød pasta ‘spaghetti’, og alle spiste den med kødsovs (ikke særligt italiensk, mest bare hakket kød og dåsetomater). I 1970’erne begyndte min far at lave den rigtige Spaghetti Bolognese, den smagte skønt og var langt mere autentisk med mere pasta end sauce. Jeg opdagede først det store udbud af pasta, da jeg flyttede til New York i midten af 1980’erne. Der smagte jeg linguine med muslinger for første gang – en eksplosion af smag og velvære. Siden da har jeg elsket linguine."

Ingredienser
500 g Pasta (linguine)
1 fennikel
2 spsk Fennikelfrø
2 fed Hvidløg (finthakkede)
4 spsk Olivenolie
200 g Cherrytomater (halverede)
1 bdt fennikel (lille, blade, hakkede, eller fennikelblomster, hvis de kan fås)
1 bdt Dild (lille, kun de små kviste med blade)
  Flagesalt
  Peber (fra kværn)
Til servering
50 g Parmesan (eller anden hård ost, fintrevet)
Vejledning

Kog pastaen i en stor gryde med saltet vand i 9 minutter.

Skær fenniklen i tynde skiver.

Sæt en sauterpande over middelvarme.

Sauter fennikelfrø, fennikel og hvidløg i olivenolie i ca. 5 minutter.

Tilsæt derefter tomater, fennikelblade eller -blomster og dildblade.

Dæmp varmen, smag til med salt og peber, og tilsæt 4 spsk. af pastaens kogevand.

Lad retten simre, mens pastaen koger færdig.

Hæld pastaen i et dørslag, kom den tilbage i gryden eller en stor varm skål, og rør fennikelsaucen i.

Server den rygende varm med revet ost.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier